ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Ανατροπή και σπουδαία πρόκριση για Τσιτσιπά

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει με την γροθιά του πόντο απέναντι στον Τζόκοβιτς για τον ημιτελικό του Roland Garros.
Ο Τσιτσιπάς πανηγυρίζει στο Roland Garros AP PHOTO/MICHEL EULER

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επέστρεψε από σετ πίσω για να επικρατήσει του Γιαν-Λέναρντ Στρουφ με 6-7(3), 6-3, 6-4 σε μια επικίνδυνη πρεμιέρα στο Erste Bank της Βιέννης (VIDEO).

Ακόμα ένας αγώνας του κόντρα στον Γιαν-Λέναρντ Στρουφ χρειάστηκε τρίτο σετ ώστε να κριθεί στις λεπτομέρειες, ωστόσο, και πάλι ο Έλληνας πρωταθλητής, όπως και νωρίτερα στη σεζόν στο Ντουμπάι, πήρε τη νίκη κόντρα στον Γερμανό με 6-7(3), 6-3, 6-4.

Μία νίκη που “ξεκλείδωσε” για τον Τσιτσιπά όταν κατάφερε, επιτέλους, να κάνει το πρώτο του break στο ματς στα τέλη του δεύτερου σετ και μετά να παίξει πολύ πιο ελεύθερα επιβεβαιώνοντας την αγωνιστική του ανωτερότητα κόντρα στον Στρουφ.

Ο Τσιτσιπάς μπήκε πολύ καλά στο εναρκτήριο game του αγώνα φτάνοντας σε δύο break points αλλά δεν κατάφερε να πάρει νωρίς το πάνω χέρι στο ματς και πέρασε μπόλικη ώρα μέχρι να απειλήσει ξανά το σερβίς του Γερμανού.

Ο Στρουφ έπαιρνε τα πάνω του προϊόντος του σετ και έφτασε σε τρία set points στο 5-4 με τον Στέφανο να σερβίρει για να παραμείνει στο σετ, τα έχασε, αλλά ήταν καλύτερος του Τσιτσιπά στο tie break κάνοντας το 1-0 και στέλνοντας τον Στεφ στη δύσκολη αποστολή της ανατροπής.

Οι δυο τους πήγαιναν χέρι-χέρι στο δεύτερο σετ μέχρι, ευτυχώς για τον Τσιτσιπά, έρθει το πρώτο κακό service game του Στρουφ στο οριακό 4-3 του δεύτερου σετ.

Ο Γερμανός έκανε ένα διπλό λάθος και ένα ολέθριο λάθος σε ένα εύκολο βολέ και, εν πολλοίς, χάρισε το break στον Τσιτσιπά που δεν είπε…όχι και ισοφάρισε δευτερόλεπτα αργότερα.

Με το μομέντουμ από την κατάκτηση του δεύτερου σετ και με την διακοπή λόγω…κορδονιών στις αρχές του τρίτου σετ, ο Τσιτσιπάς έσπασε εντελώς τον ρυθμό του Στρουφ που υπέστη break νωρίς στο τελευταίο σετ και δεν κατάφερε να επιστρέψει ποτέ μιας και ο Στεφ δεν του έδωσε την παραμικρή ευκαιρία στο σερβίς του!

Ξαφνικά, ο δρόμος του Τσιτσιπά μέχρι τα ημιτελικά έχει ανοίξει καθώς αντιμετωπίζει τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ στον επόμενο γύρο (τον κέρδισε με 3-0 σετ στο Ρολάν Γκαρός πρόσφατα) ενώ μετά παίζει με έναν εκ των Έβανς-Ροντιόνοφ!

Και ο Γιανίκ Σίνερι ξεκίνησε πειστικά την Βιέννη κερδίζοντας τον Κάσπερ Ρουντ με 7-6(2), 6-3 και θα παίξει σούπερ ντέρμπι με τον Αντρέι Ρούμπλεφ στους “16”!

ERSTE BANK OPEN DRAW | OOP (-1h)

Πηγή: Tennis24.gr

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ