ROME MASTERS

Τσιτσιπάς: Σίγουρα τέταρτος στην Παγκόσμια κατάταξη, περνά ξανά τον Ναδάλ

Greece's Stefanos Tsitsipas returns the ball against Andrei Rubliov during their match at the Mutua Madrid Open tennis tournament in Madrid, Spain, Friday, May 6, 2022. (AP Photo/Manu Fernandez)
Greece's Stefanos Tsitsipas returns the ball against Andrei Rubliov during their match at the Mutua Madrid Open tennis tournament in Madrid, Spain, Friday, May 6, 2022. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Η νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά απέναντι στον Ζβέρεφ έχει μεγάλη σημασία για τη μάχη που δίνει ο Στέφανος Τσιτσιπάς να ανέβει ακόμα πιο ψηλά στην Παγκόσμια κατάταξη.

Απόλυτα κερδισμένος θα βγει από τη συμμετοχή του στο Rome Masters ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο 23χρονος Έλληνας τενίστας με την πρόκρισή του στον τελικό κατάφερε όχι απλά να υπερασπιστεί τους περσινούς βαθμούς του, αλλά και να πάρει περισσότερους.

Πέρσι, η πορεία του σταμάτησε στα προημιτελικά από τον Νόβακ Τζόκοβιτς και με την πορεία που κάνει αυτές τις ημέρες στη Ρώμη θα βγει κερδισμένος κατά τουλάχιστον 420 πόντους. Αυτό σημαίνει ότι ο Τσιτσιπάς θα προσπεράσει τον Ραφαέλ Ναδάλ και θα επιστρέψει στο Νο 4 της Παγκόσμιας κατάταξης την ερχόμενη Δευτέρα (16/05).

Την ίδια ώρα ο Τσιτσιπάς έχει την ευκαιρία να μειώσει και άλλο τη διαφορά του από τον Ζβέρεφ. Ο Γερμανός ολοκλήρωσε την παρουσία του στην Ρώμη έχοντας 7200 βαθμούς. Ο Τσιτσιπάς ανέβηκε στους 6170, ενώ εάν κατακτήσει το τρόπαιο θα φτάσει τους 6570.

Όλα αυτά είναι ιδιαίτερα σημαντικά ενόψει του Roland Garros. Εκεί ο Τσιτσιπάς έχει να υπερασπιστεί του 1200 βαθμούς από την περσινή πορεία του μέχρι τον τελικό κάτι που σημαίνει πως θα έχει μπροστά του μία εξαιρετικά δύσκολη αποστολή.

TAGS ROME MASTERS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ