WIMBLEDON

Τσιτσιπάς: Σε ένα μήνα έχει κάνει στο γρασίδι τόσες νίκες όσες είχε σε πέντε χρόνια

Greece's Stefanos Tsitsipas serves to Switzerland's Alexander Ritschard during their singles tennis match on day two of the Wimbledon tennis championships in London, Tuesday, June 28, 2022. (AP Photo/Alastair Grant)
Greece's Stefanos Tsitsipas serves to Switzerland's Alexander Ritschard during their singles tennis match on day two of the Wimbledon tennis championships in London, Tuesday, June 28, 2022. (AP Photo/Alastair Grant) AP

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει βελτιωθεί αισθητά στο γρασίδι και μέσα σε περίπου ένα μήνα έχει φτάσει τις οκτώ νίκες, όσες είχε συνολικά τα προηγούμενα πέντε χρόνια.

Από την αρχή της σεζόν στο γρασίδι ο Στέφανος Τσιτσιπάς επεσήμανε επιθυμία του να βελτιωθεί αισθητά και στη συγκεκριμένη επιφάνεια.

Πριν φτάσει σε επίπεδο ανδρών τόνιζε ότι το γρασίδι ήταν η αγαπημένη του επιφάνεια, ενώ είχε κατακτήσει και το διπλό στο Wimbledon στην κατηγορία των Junior.

Τα αποτελέσματα που είχε τα προηγούμενα δεδομένα δεν ήταν αυτά που θα ήθελε. Σε 16 ματς μετρούσε οκτώ νίκες και άλλες τόσες ήττες από το 2017 μέχρι και το 2021.

Τρομερή βελτίωση

Ανεξάρτητα από το τι θα κάνει από εδώ και πέρα στο Wimbledon η βελτίωση που έχει φέτος είναι κάτι παραπάνω από φανερή. Δεν είναι μόνο το τρόπαιο στη Μαγιόρκα.

Το σημαντικότερο είναι ο τρόπος που κινείται μέσα στο κορτ και κυρίως ότι δείχνει και ο ίδιος πιο σίγουρος για τον εαυτό του. Φέτος ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει δώσει δέκα αγώνες στο γρασίδι.

Σε αυτούς μετρά οκτώ νίκες και μόλις δύο ήττες. Αυτό σημαίνει ότι σε σχεδόν ένα μήνα έχει κάνει όσες νίκες είχε τα προηγούμενα πέντε χρόνια. Αν μη τι άλλο ένα στοιχείο που επιβεβαιώνει τη βελτίωσή του.

TAGS WIMBLEDON ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ