ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Τσιτσιπάς: "Προσπαθώ να φτάσω στην τελειότητα"

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς @ 2021 JOAN MONFORT/ASSOCIATED PRESS

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε τόσο για το τουρνουά, στο οποίο θα κάνει την παρθενική του συμμετοχή τόσο στα διπλά, όσο και στα μονά, για τη μεγάλη μάχη της Ρώμης με τον Νόβακ Τζοκοβιτς, αλλά και για το γαλλικό όπεν που ακολουθεί σε λίγες ημέρες. 

Ο Νο5 του κόσμου, Στέφανος Τσιτσιπάς. βρίσκεται ήδη στη Λιόν όπου περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του από την αναμέτρηση του Αμερικανού Τόμι Πολ με τον Τζο Τσονγκά.

Ο Έλληνας τενίστας μίλησε τόσο για το τουρνουά στο οποίο θα κάνει την παρθενική του συμμετοχή τόσο στα διπλά, όσο και στα μονά, για τη μεγάλη μάχη της Ρώμης με τον Νόβακ Τζοκοβιτς, αλλά και για το γαλλικό όπεν που ακολουθεί σε λίγες ημέρες.

Ο 22χρονος ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν νιώθει εξάντληση από τα συνεχόμενα παιχνίδια τονίζοντας ότι και θέλει να φτάσει μακριά σε ένα ακόμη τουρνουά, αλλά και να παίξει περισσότερα παιχνίδια στο χώμα.

"Δεν αισθάνομαι εξαντλημένος και ήθελα να έρθω εδώ στην Λυών αυτή την εβδομάδα για να τεστάρω τον εαυτό μου. Είναι μια ακόμη ευκαιρία για μένα, για να φτάσω ψηλά στο τουρνουά, αλλά και να παίξω περισσότερα παιχνίδια στο χώμα.", τόνισε.

"Πιστεύω ότι φέτος δείχνω μεγαλύτερη συνέπεια από κάθε άλλο παίκτη στο τουρ. Ωστόσο υπάρχει ένα μικρό κενό το οποίο θέλω να κλείσω. Προσπαθώ πάντα να φτάσω σε έναν επίπεδο τελειότητας στο οποίο όμως δεν έχω φτάσει ακόμη".

Για το προβάδισμα που διατηρεί στην κούρσα για τους τελικούς του Τορίνο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς είπε: "Είμαι χαρούμενος που παραμένω πρώτος στο ATP Race. Πρέπει να βρω μεγαλύτερη συνέπεια και σταθερότητα. Έχω αρκετούς πόντους όμως χρειάζεται να κερδίσω ακόμα περισσότερους στο δεύτερο μισό της σεζόν που γνωρίζω ότι θα είναι δύσκολο".

"Σίγουρα σωματικά νιώθω καλύτερα από πέρσι. Έχω βρει και πάλι του ρυθμούς μου τη ρουτίνα μου, αυτά που χρειάζομαι έτσι ώστε να διασφαλίσω τη συνέπεια αλλά και την πνευματική μου ισορροπία σε κάθε αγώνα που παίζω".

Ο περσινός ημιφιναλίστ του γαλλικού όπεν μίλησε και για το τρίτο μέιτζορ της σεζόν, αλλά και για τη μεγάλη αναμέτρηση με τον Νόβακ Τζόκοβιτς την περασμένη εβδομάδα στην Ρώμη.

"Πρέπει να επικεντρωθώ στο γαλλικό όπεν περισσότερο από κάθε άλλο τουρνουά. Θέλω να προσπαθήσω να επαναλάβω την περσινή μου πορεία και ξέρω ότι θα είναι δύο εβδομάδες "κόλαση"! Είναι δύσκολο, αλλά θέλω να παραμείνω συγκεντρωμένος στο στόχο μου".

Όσο για τις αναμετρήσεις με τον Τζόκοβιτς τόσο πέρσι στο Παρίσι, όσο και φέτος στην Ρώμη ο Τσιτσιπάς απάντησε: "Αυτές είναι οι προκλήσεις που θα πάνε το παιχνίδι μου σε άλλο επίπεδο. Αν παίζω έτσι όχι μόνο με τον Τζόκοβιτς, αλλά με οποιοδήποτε άλλον αντίπαλο δεν βλέπω το λόγο γιατί να μην βελτιωθεί η θέση μου στην παγκόσμια κατάταξη".

Πηγή: Tennis24

@ 2021 Joan Monfort/Associated Press

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ