ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Τσιτσιπάς: "Πριν 3-4 χρόνια θα περνούσα 2 εβδομάδες κλειδωμένος στο δωμάτιό μου"

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς © 2023 DITA ALANGKARA / AP IMAGES

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ενόψει της πρεμιέρας του στο Miami Open μίλησε για τη φυσική του κατάσταση, εκφράζοντας την αισιοδοξία του να μην αγωνιστεί με πόνο, ενώ αναφέρθηκε και στις αλλαγές της ρουτίνας του.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο3) απουσίασε από το Ακαπούλκο τον περασμένο μήνα και συνέχισε να είναι επηρεασμένος στο Indian Wells αλλά καθώς προετοιμάζεται για το Miami Open, ελπίζει ότι θα μπορεί να αγωνιστεί χωρίς ενοχλήσεις στο δεύτερο ATP Masters 1000 της χρονιάς.

"Όλα πηγαίνουν καλύτερα και κινούμαι προς την σωστή κατεύθυνση", είπε κατά τη διάρκεια της media day του τουρνουά. "Ελπίζω να αγωνιστώ χωρίς πόνο και να είμαι ικανός να εμφανιστώ εκεί και να δείξω κάτι διαφορετικό από το Indian Wells επειδή εκεί υπέφερα πολύ….ελπίζω να παίξω με πιο έντονο το στοιχείο της ευχαρίστησης στο court και να μην σκέφτομαι τόσο πολύ το χέρι μου".

Ο Στέφανος είναι νούμερο 2 στο ταμπλό του Μαϊάμι όπου έχει βρεθεί τουλάχιστον στον 4ο γύρο στις προηγούμενες τρεις εκδόσεις, με κορυφαίο αποτέλεσμα την παρουσία του στα προημιτελικά του 2021.

"Η υγεία μου είναι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορώ να έχω στο τένις. ‘Όταν νιώθω υγιής, όλα είναι σωστά, απολαμβάνω την παρουσία μου στο court, αισθάνομαι δημιουργικός, μπορώ να δώσω ποικιλία στο παιχνίδι μου και νιώθω ότι τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά. Αυτός είναι ο στόχος μου για το τουρνουά, να παίξω χωρίς πόνο και να δω πως θα ανταποκριθεί το χέρι μου τις επόμενες ημέρες".

Την περασμένη χρονιά στο Μαϊάμι ο Τσιτσιπάς αποκλείστηκε από τον μετέπειτα κάτοχο του τίτλου, Κάρλος Αλκαράθ, στον γύρο των 16.

Ο Ισπανός πήρε τον τίτλο στο Indian Wells και επέστρεψε στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, με τον 24χρονο Έλληνα τενίστα, που βρέθηκε στον τελικό του Australian Open να δηλώνει χαρούμενος για την εξέλιξη της γενιάς του.

"Χαίρομαι για εκείνους", είπε για τον Αλκαράθ αλλά και τον φιναλίστ, τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ. "Όταν οι άλλοι είναι καλοί μπορώ κι εγώ να γίνω καλύτερος. Το γεγονός ότι βελτιώνονται με ευνοεί επίσης και μου δίνει μία ευκρινή εικόνα για το πως πρέπει να προσεγγίσω το παιχνίδι μου".

Ο Τσιτσιπάς, ο οποίος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον Μεντβέντεφ μέχρι τα ημιτελικά ή τον Αλκαράθ μέχρι τον τελικό, αρχίζει την πορεία του στο Μαϊάμι, απέναντι στον Ρισάρ Γκασκέ ή κάποιον από τα προκριματικά ή lucky loser.

Κάτοχος 2 τίτλων σε Masters 1000 μίλησε και για τη ζωή του εκτός court και για τις αλλαγές στη ρουτίνα του. "Ήμουν πολύ ανοικτός ως προς το ό,τι ήμουν πολύ πιο χαλαρός και όχι τόσο αυστηρός με τον εαυτό μου τα τελευταία χρόνια, σε σύγκριση με 3-4 χρόνια πριν όταν άρχιζα", είπε.

"Ήμουν εξαιρετικά πειθαρχημένος τότε, όχι πως δεν είμαι τώρα, αλλά μερικές φορές χαλαρώνω. Για παράδειγμα, θα περνούσα 2 εβδομάδες κλειδωμένος στο δωμάτιό μου χωρίς να πηγαίνω κάπου.

Επιτρέπω στον εαυτό μου περισσότερη ελευθερία τώρα και νομίζω με έχει ευνοήσει πολύ και μου δίνει την ευκαιρία να ωριμάσω ως άτομο και να μην είμαι συγκεντρωμένος 100% στο τένις κάθε εβδομάδα".

Πηγή: Tennis24

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ATP MIAMI OPEN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ