ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Τσιτσιπάς: "Περήφανος για τον εαυτό μου, έμεινα συνεπής σε σημαντικές στιγμές του παιχνιδιού"

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην αναμέτρηση με τον Τέιλορ Φριτζ
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην αναμέτρηση με τον Τέιλορ Φριτζ @ 2022 SIMON BAKER / AP IMAGES

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε δηλώσεις του στο court αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης με τον Φριτζ, δήλωσε ότι είναι περήφανος με τον εαυτό του για την εμφάνισή του, καθώς κατάφερε να μείνει συνεπής σε σημαντικές στιγμές του παιχνιδιού.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέτυχε μια σπουδαία νίκη επί του Τέιλορ Φριτζ και εξασφάλισε την πρόκριση στα προημιτελικά του Australian Open, όπου θα αντιμετωπίσει τον Γιανίκ Σίνερ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, (Νο. 4 της παγκόσμιας κατάταξης) ανέφερε ότι το παιχνίδι με τον Φριτζ ήταν επικό, νιώθει περήφανος για την εμφάνισή του, καθώς έμεινε συνεπής σε κρίσιμες στιγμές του παιχνιδιού.

Παράλληλα, απέφυγε να κατατάξει τον εαυτό του στα φαβορί, ενώ για το περιστατικό ότι δεν κατάλαβε που κέρδισε δήλωσε ότι αυτό είναι καλό, γιατί είναι αφοσιωμένος στο παιχνίδι.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο court: Για το ματς: " Ένα επικό ματς, μπορώ να πω. Έδωσα τα πάντα στο κορτ, είμαι περήφανος για τον εαυτό μου. Έμεινα συνεπής σε σημαντικές στιγμές του παιχνιδιού. Το γήπεδο είχε πάρει φωτιά. Ήταν πολύ καλό για να είναι αληθινό".

Για τον αντίπαλό του: "Ήξερα ότι θα είναι απαιτητικό ματς από πλευράς δυνάμεων. Ήθελα να μείνω στο ματς να μην τα παρατήσω να είμαι υπομονετικός. Το κοινό ήταν στο πλευρό μου. Ένιωσα ότι ήταν στο πλευρό μου και με στήριξαν στις δύσκολες στιγμές. Ήταν σημαντικό να έχω αυτή την υποστήριξη, νομίζω ότι τους αποζημίωσα".

Για το αν συγκαταλέγεται στα φαβορί του τουρνουά: "Δεν ξέρω τίποτα. Δεν ασχολούμαι με αυτό. Κοιτάω τη δουλειά μου, με συγχωρείτε γι' αυτό. Δεν μπορώ να βάλω σε σειρά τις σκέψεις μου λόγω της κούρασης".

Για το ότι έμεινε πίσω παίρνοντας τις μπάλες και δεν κατάλαβε ότι κέρδισε το σετ: "Δεν έχω ιδέα, δεν ήταν η πρώτη φορά. Είναι καλό, γιατί είμαι συγκεντρωμένος στον επόμενο πόντο".

Για τον Σίνερ: "Είναι πολύ καλός, παίζει πολύ καλά τελευταία. Παίζει σπουδαίο τένις τελευταία. Κοιτάω την αποθεραπεία μου, να αξιοποιήσω το ρεπό μου, για να είμαι έτοιμος για το παιχνίδι".

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ AUSTRALIAN OPEN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ