ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Τσιτσιπάς - Ουμπέρ 1-2: Έσβησε το όνειρο για τον Στέφανο

Stefanos Tsitsipas, of Greece, wipes his face during a third round men's tennis match against Ugo Humbert, of France, at the 2020 Summer Olympics, Wednesday, July 28, 2021, in Tokyo, Japan. (AP Photo/Patrick Semansky)
Stefanos Tsitsipas, of Greece, wipes his face during a third round men's tennis match against Ugo Humbert, of France, at the 2020 Summer Olympics, Wednesday, July 28, 2021, in Tokyo, Japan. (AP Photo/Patrick Semansky) AP

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε 2-1 σετ από τον Ουγκό Ουμπέρ και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Ολυμπιακού τουρνουά.

Έσβησε το όνειρο για την κατάκτηση ενός μεταλλίου στο μονό των ανδρών για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο 22χρονος τενίστας ηττήθηκε 2-1 σετ από τον Ουγκό Ουμπέρ και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Ολυμπιακού τουρνουά.

Ο "Στεφ" άρχισε ιδανικά το ματς και πήρε εύκολα το πρώτο σετ, όμως η συνέχεια του αγώνα ανήκε στον Γάλλο ο οποίος πήρε την πρόκριση για τους "8".

Πλέον, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικεντρώνεται στο μικτό διπλό όπου μαζί με την Μαρία Σάκκαρη θα κυνηγήσουν τη διάκριση.

Το ματς: Ο αγώνας άρχισε με δύο love service games για τους δύο τενίστες. Από εκεί και πέρα όμως ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν σαρωτικός. Πήρε τα επόμενα τέσσερα games, έκανε δύο break στο σερβίς του Ουμπέρ και έφτασε να προηγείται με 5-1.

Στη συνέχεια ο Ουμπέρ κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του και να μειώσει σε 5-2, αλλά ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Γάλλο να ξαναμπεί στο σετ και το έκλεισε με 6-2.

Στο δεύτερο σετ το ματς είχε την εικόνα που περιμέναμε από την αρχή του. Ο Ουμπέρ ανέβασε στροφές, ο Τσιτσιπάς συνέχισε στο ίδιο επίπεδο και είχαμε ντέρμπι.

Αμφότεροι κατάφεραν να κρατήσουν το σερβίς τους δίχως απώλειες και έτσι έλυσαν τις διαφορές τους στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Γάλλος βρήκε καλύτερες λύσεις και έφτασε στο 1-1.

Στον τελευταίο πόντο του σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς τραυματίστηκε και έδειξε να αντιμετωπίζει πρόβλημα στο δεξί γόνατο. Ωστόσο, μετά τη βοήθεια του γιατρού του αγώνα συνέχισε κανονικά.

Στο τρίτο σετ εκείνος που κυριάρχησε ήταν ο Γάλλος. Ο Ουμπέρ από την αρχή έφερε το σετ στα μέτρα του, έκανε δύο γρήγορα breaks και έκλεισε το σετ με 6-2.

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ ΤΟΚΙΟ 2020 ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ