ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Τσιτσιπάς: "Όταν ξεχνιέμαι στο κορτ, φτιάχνω γεωμετρικά πρότυπα"

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε στιγμιότυπο του αγώνα με τον Τέιλορ Φριτζ για τον 4ο γύρο του Australian Open 2022, Μελβούρνη | Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2022
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε στιγμιότυπο του αγώνα με τον Τέιλορ Φριτζ για τον 4ο γύρο του Australian Open 2022, Μελβούρνη | Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2022 © 2022 TERTIUS PICKARD/ASSOCIATED PRESS

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έλυσε τις απορίες (ή γέννησε περισσότερες) σχετικά με τις φορές που ξεχνιέται στο κορτ και δεν αντιλαμβάνεται ότι έχει κερδίσει πόντο ή ακόμα και παιχνίδι.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έλυσε τις απορίες για τις φορές που δεν καταλαβαίνει ότι έχει κερδίσει πόντο ή ακόμα και παιχνίδι στο φετινό Australian Open.

Το έκανε σε ένα game στη νίκη του επί του Τέιλορ Χάρι Φριτζ, το έκανε στον προηγούμενο γύρο κόντρα στον Μπενουά Περ και ερωτήθηκε γι' αυτό σε συνέντευξή του στο Eurosport.

"Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Συνέβη και στο παρελθόν και είναι καλό. Είσαι αφοσιωμένος και τα δίνεις όλα. Συνέβη και στο προηγούμενο παιχνίδι μου και συνέβη και σήμερα. Είναι αυτό που είναι".

Σε ερώτηση για το τι σκέφτεται όταν... χάνεται στο κορτ, απάντησε: "Απλά συγκεντρώνομαι και φτιάχνω γεωμετρικά πρότυπα. Είμαι πραγματικά συγκεντρωμένος και προσπαθώ να δω το μέλλον, την επόμενη κίνηση, σαν να παίζω σκάκι. Είναι ωραίο να χάνεσαι μέσα στο θόρυβο και νιώθω σαν ο χρόνος να πηγαίνει πιο αργά".

Σχολιάζοντας τα δυνατά χτυπήματα του Αμερικανού αντιπάλου, επεσήμανε: "Είναι καλός στο σερβίς, έκανε ζημιά με το φόρχαντ του και έκανε πολύ καλή δουλειά όταν δεν είχα καλά χτυπήματα. Με πίεσε πολύ όταν του έδινα χρόνο και χρειάστηκα μεγάλη υπομονή".

Τέλος, ρωτήθηκε για τον εγχειρισμένο αγκώνα του, δηλώνοντας: "Νιώθω ανακούφιση που έπαιξα χωρίς πόνο και χαρά που αγωνίζομαι σε αυτό το επίπεδο χωρίς πόνους. Είχα ορισμένους δύσκολους μήνες το 2021 και είμαι χαρούμενος που δεν υπάρχουν ενδείξεις του προβλήματος όταν παίζω".

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ AUSTRALIAN OPEN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ