ROLAND GARROS

Τσιτσιπάς: Ο Τζόκοβιτς άνοιξε το δρόμο στον Στέφανο για το Νο3 της Παγκόσμιας κατάταξης

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Νόβακ Τζόκοβιτς έπειτα από τον αγώνα τους για τα προημιτελικά του Σανγκάη Μάστερς 2019 | Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Νόβακ Τζόκοβιτς έπειτα από τον αγώνα τους για τα προημιτελικά του Σανγκάη Μάστερς 2019 | Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019 © 2021 ANDY WONG/ASSOCIATED PRESS

Η νίκη του Νόβακ Τζόκοβιτς κόντρα στον Ραφαέλ Ναδάλ άφησε ανοικτό παράθυρο στον Στέφανο Τσιτσιπά για να βρεθεί ακόμα και στο Νο3 της Παγκόσιας κατάταξης.

Ο ημιτελικός έπος ανάμεσα στον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Ραφαέλ Ναδάλ βρήκε νικητή τον Σέρβο ο οποίος θα διεκδικήσει το δεύτερο Roland Garros κόντρα στον Στέφανο Τσιτσιπά το μεσημέρι της Κυριακής (13/06, 16.00).

Ο Νόλε έκανε και ένα δώρο στον Στεφ που αφορά την παγκόσμια κατάταξη αφού δίνει το δικαίωμα στον 22χρονο Έλληνα τενίστα να βρεθεί ακόμα και στο Νο3 προσπερνώντας τον Ναδάλ.

Ο Ράφα μετά τον αποκλεισμό του θα μείνει στους 8.630 βαθμούς. Για να τον προσπεράσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς υπάρχει μόνο ένας τρόπος, να κατακτήσει το Roland Garros.

Εάν το κάνει θα εκτοξευτεί από τους 7980 βαθμούς που έχει μέχρι τώρα στο πουγκί του στους 8780 και θα προσπεράσει τον Ναδάλ. Υπενθυμίζουμε ότι ήδη ο Τσιτσιπάς έχει εξασφαλίσει την άνοδο στην 4η θέση, η οποία είναι και η ψηλότερη που έχει βρεθεί.

Παίζεται και η πρωτιά στην ATP Race

Στον τελικό της Κυριακής διακυβεύεται και η πρωτιά στην ATP Race, δηλαδή στους βαθμούς που έχουν κατακτήσει οι τενίστες από την αρχή της χρονιάς.

Όποιος εκ των Τσιτσιπά και Τζόκοβιτς κατακτήσει το Roland Garros θα ανέβει και στην κορυφή της κατάταξης. Αυτή τη στιγμή ο Έλληνας τενίστας έχει μαζέψει 4560 και ο Νόλε 4370. Εάν ο τίτλος πάει στον Τσιτσιπά θα φτάσει τους 5360, ενώ σε αντίθετη περίπτωση ο Σέρβος θα ανέβει στην κορυφή με 5170.

Για να καταλάβει κανείς τι χρονιά πραγματοποιούν οι δυο τους μέχρι τώρα αρκεί να αναφέρουμε πως ο τρίτος στην κατάταξη, δηλαδή ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ, έχει 2970 και ο τέταρτος Ράφα Ναδάλ έχει 2940.

TAGS ROLAND GARROS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ