ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Τσιτσιπάς: "Ο Ναδάλ νιώθει αθάνατος στο court"

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με τον Ράφα Ναδάλ
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με τον Ράφα Ναδάλ @ 2021 HAMISH BLAIR / AP IMAGES

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε από το Λονδίνο, λίγες ώρες πριν την έναρξη του Wimbledon, έπλεξε το εγκώμιο του Ράφαελ Ναδάλ για όλα όσα έχει καταφέρει φέτος στο Tour, ενώ σχολίασε τα προβλήματα τραυματισμών του Ισπανού.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο6) λίγες ώρες πριν την έναρξη του Wimbledon, εκθείασε στη συνέντευξη Τύπου τον Ράφαελ Ναδάλ για όλα όσα έχει καταφέρει φέτος στο Tour, ενώ σχολίασε τα προβλήματα τραυματισμών του Ισπανού.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, αναφέρθηκε στα μεγάλα λάθη που έχει κάνει στις εμφανίσεις του στο γρασίδι και τόνισε πως έχει καταλάβει τι έφταιξε και δεν τα πήγαινε καλά στη συγκεκριμένη επιφάνεια.

Αναλυτικά όσα είπε:

"Τρέφω απεριόριστο σεβασμό για αυτό που έκανε ο Ράφα στο Γαλλικό Όπεν, παίζοντας με τραυματισμένο πόδι. Ήταν σαν να έπαιζε με σπασμένο πόδι. Όλα όσα έχει αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής στην καριέρα του τον κάνουν να νιώθει αθάνατος στο court.

Τα επίπεδα ενέργειας που είναι ικανός να φτάνει σε ορισμένους αγώνες του, κάνουν όλους τους αντιπάλους του να αισθάνονται άβολα. Δεν μπορούν πολλοί να τον αντιμετωπίσουν.

Δεν έχουμε συνηθίσει τον Ράφα να κερδίζει πολλά, συνεχόμενα Slams και αυτό που κάνει φέτος είναι φοβερό.

Όταν λέει πως δεν μπορεί να παίξει στο καλύτερό του επίπεδο, γιατί έχει προβλήματα με το πόδι του, πολλοί επαναπαύονται. Νομίζω ότι τότε είναι πιο τρομακτικός από όταν είναι υγιής.

Κατά κάποιον τρόπο έχει διαφορετική ψυχολογία. Ξέρει ότι πρέπει να κερδίσει γρήγορα και σε πιάνει από τον λαιμό εξ’ αρχής.

Για εμένα, πέρυσι η χρονιά ήταν αρκετά δύσκολη στο γρασίδι, διότι δεν έπαιξα ματς πριν το Wimbledon. Μέχρι πρόσφατα προσπαθούσα να παίξω στο γρασίδι, όπως παίζω στο χώμα. Αυτό είναι το μεγάλο λάθος μου σε αυτή την επιφάνεια.

Όλα έπεφταν στο κενό, γιατί δεν έχει σχέση η τακτική που πρέπει να ακολουθήσεις στο γρασίδι, με αυτήν που ακολουθείς στο χώμα.

Είδα μερικά στιγμιότυπα από την περυσινή μου εμφάνιση στο Wimbledon, προσπάθησα να καταλάβω τα αδύναμα σημεία μου. Αυτά που έκανα, δεν είχαν καμία λογική".

Πηγή: Tennis24

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ΡΑΦΑ ΝΑΔΑΛ WIMBLEDON
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ