ATP

Τσιτσιπάς - Ντιμιτρόφ 2-0: Έδειξε τα δόντια του με το καλημέρα στο Vienna Open

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει 2021 MARK J. TERRILL/AP PHOTO

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ολοκλήρωσε την ανατροπή του πρώτου σετ και επικράτησε με 2-0 του Βούλγαρου, Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ και πήρε την πρόκριση για τον 2ο γύρο του Vienna Open, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Φράνσις Τιαφό.

Με αυτοπεποίθηση από την ανατροπή του πρώτου σετ, εκεί που έσωσε τρία σετ πόιντ του αντιπάλου του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε δύσκολη νίκη με 2-0 σετ από τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του Vienna Open εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Φράνσις Τιαφό που επικράτησε του Λάγιοβιτς με 2-0 σετ.

Ο Στέφανος δεν ήταν καλός στο πρώτο σετ, μπήκε νωθρά στο ματς, παγιδεύτηκε από την επιθετικότητα του Ντιμιτρόφ και κυνηγούσε πάντα στο σετ. Η ανατροπή ήρθε στο τάι μπρέικ εκεί όπου έχανε με 1-4, έσωσε τρία σετ πόιντ στη συνέχεια και με αποφασιστικότητα κατέκτησε το πρώτο σετ. Ο Ντιμιτρόφ αποδείχθηκε σκληρός αντίπαλος για τον Έλληνα που ωστόσο δεν έχασε σε κανένα σημείο του δεύτερου σετ το προβάδισμα και πανηγύρισε τη νίκη.

Ο αγώνας

Το νωθρό ξεκίνημα του Στέφανου Τσιτσιπά στο ματς ήταν κάτι που ο Ντιμιτρόφ δεν άφησε σε καμία περίπτωση ανεκμετάλλευτο. Ο Βούλγαρος πίεσε από το σερβίς, δυσκόλεψε τις επιστροφές του Στέφανου την ώρα που έβγαζε χτυπήματα- winner κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη της ζωή του Έλληνα. Από την άλλη ο Τσιτσιπάς έκανε αρκετά αβίαστα λάθη, παγιδεύτηκε από την αγωνιστικότητα του Ντιμιτρόφ στην άμυνα, αλλά παρόλα αυτά βελτιώθηκε σταδιακά και έμεινε μέσα στο σετ μέχρι το 6-6. Στο τάι μπρέικ ο Ντιμιτρόφ ήταν πιο συγκεντρωμένος και πιο αποφασιστικός, προηγήθηκε με 4-1 ωστόσο είδε τον ψυχωμένο Στέφανο να κάνει την ανατροπή, να σώζει τρία σετ πόιντ και να "κλέβει" εκείνος το σετ.

Με φόρα από την ανατροπή του πρώτου σετ, ο Στέφανος είχε πάντα το πάνω χέρι στο δεύτερο, δεν έχασε το προβάδισμα στα γκέιμ και παρά την προσπάθεια του Ντιμιτρόφ να κάνει αυτός την ανατροπή, παρέμεινε σε θέση ισχύος. Το σερβίς του είχε βελτιωθεί κατά πολύ, το ίδιο και τα χτυπήματά του, την ώρα που ο Ντιμιτρόφ έδειξε αδυναμία στο να επιστρέψει σωστά τη μπάλα. Οι winner για τον Στέφανο αυξήθηκαν και το σετ αλλά και το ματς κατέληξε σε ελληνικά χέρια.

TAGS ATP ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ