ΤΕΝΙΣ

ATP Rankings: Αυτή θα ήταν η παγκόσμια κατάταξη χωρίς κορονοϊό

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατά τη διάρκεια του αγώνα του με τον Νόβακ Τζόκοβιτς στα ημιτελικά του Roland Garros 2020
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατά τη διάρκεια του αγώνα του με τον Νόβακ Τζόκοβιτς στα ημιτελικά του Roland Garros 2020Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατά τη διάρκεια του αγώνα του με τον Νόβακ Τζόκοβιτς στα ημιτελικά του Roland Garros 2020 AP PHOTO/MICHEL EULER

Αρκετές διαφορές θα είχε η παγκόσμια κατάταξη της ATP εάν δεν πάγωνε η αφαίρεση βαθμών. Δείτε πως θα είχε διαμορφωθεί η πρώτη δεκάδα.

Φέτος, η ATP πήρε μια πολύ σημαντική απόφαση την οποία όλοι οι παίκτες δέχθηκαν με ικανοποίηση και ήταν το "πάγωμα" της κατάταξης.

Από τον Μάρτιο όταν σταμάτησαν τα επαγγελματικά tour, μέχρι την ολοκλήρωση της αγωνιστικής σεζόν, οι αθλητές δεν χρειάζοταν να υπερασπιστούν τους περσινούς βαθμούς στα τουρνουά που αγωνίστηκαν και δεν ίσχυε η αφαίρεση πόντων. Για παράδειγμα, ο Ράφαελ Ναδάλ που κατέκτησε το US Open 2019, δεν έχασε 2000 πόντους αν και δεν αγωνίστηκε καθόλου στη φετινή διοργάνωση. Εξαίρεση αποτέλεσε το ATP Finals που είναι ένα "ειδικό" τουρνουά.

Θα έχει ενδιαφέρον, λοιπόν, να δούμε πως θα ήταν η παγκόσμια κατάταξη της ATP, αν δεν είχε "παγώσει" η ATP Rankings.

Κάνοντας την αναγωγή στο κλασικό σύστημα, ο Νόβακ Τζόκοβιτς διατηρεί τη θέση του στην κορυφή της κατάταξης, ωστόσο ο Ράφαελ Ναδάλ που αγωνίστηκε σε μόλις έξι τουρνουά φέτος, θα τερμάτιζε στην 3η θέση πίσω από τον Ντόμινικ Τιμ και με μόλις 25 πόντους διαφορά από τον 4ο Μεντβέντεφ!

Άλλη μια σημαντική αλλαγή του Top10 θα ήταν η μεγάλη πτώση του Ρότζερ Φέντερερ ο οποίος τώρα τερμάτισε στην 5η θέση αλλά υπό κανονικές συνθήκες, αν είχε να αγωνιστεί από τον Φεβρουάριο, θα ολοκλήρωνε τη χρονιά στο Νο29!

Επίσης, ο Τσιτσιπάς θα ολοκλήρωνε τη χρονιά στην 7η θέση και όχι στην 6η που τερμάτισε τελικά ενώ Μίλος Ράονιτς και Πάμπλο Καρένιο Μπούστα θα ήταν μέλη του Top10.

Το Top10 με το σύστημα υπεράσπισης πόντων

  1. Novak Djokovic - 6855 points
  2. Dominic Thiem - 4615 points
  3. Rafael Nadal - 4050 points
  4. Daniil Medvedev - 4025 points
  5. Alexander Zverev - 3455 points
  6. Andrey Rublev - 3425 points
  7. Stefanos Tsitsipas - 2495 points
  8. Diego Schwartzman - 2220 points
  9. Milos Raonic - 1725 points
  10. Pablo Carreno Busta - 1710 points

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ