ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Τσιτσιπάς: "Μπορούμε να γίνουμε μαζί με Μεντβέντεφ και Ζβέρεφ το νέο Big3"

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατά τη διάρκεια αγώνα του στο Indian Wells | 13 Οκτωβρίου 2021
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατά τη διάρκεια αγώνα του στο Indian Wells | 13 Οκτωβρίου 2021 @2011 MARK J. TERRILL/AP IMAGES

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε πρόσφατη συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα "Bild", μίλησε για την εξέλιξη του τένις τους τελευταίους μήνες, έπλεξε το εγκώμιο του Νόβακ Τζόκοβιτς, ενώ αναφέρθηκε στο επόμενο Big3 του παγκοσμίου τένις.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, χαρακτήρισε τον "Νόλε" ως τον κορυφαίο του κόσμου αυτή τη στιγμή, μιλώντας στο γερμανικό μέσο, ενώ απάντησε και σε ερώτηση για τα bathroom breaks του, που έκαναν τον γύρο του κόσμου πριν λίγο καιρό.

Αναλυτικά όσα είπε:

"Αυτή τη στιγμή υπάρχει Big1. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Είναι ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο και απέχει από τους υπόλοιπους. Εγώ, ο Ντανίλ Μεντβέντεφ και ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ είμαστε πίσω του όμως. Πιστεύω ότι μπορούμε να γίνουμε το επόμενο Big3.

Ο Νόλε θα συνεχίσει να κερδίζει για χρόνια πάντως. Ποιος θα σκεφτόταν πριν λίγα χρόνια, ότι ο Ρότζερ Φέντερερ θα παίζει μέχρι τα 40. Κι όμως, θα κάνει ξανά comeback.

Το επίπεδο έχει ανέβει πολύ τα τελευταία χρόνια και φαίνεται ότι νέοι τενίστες μπορούν να κατακτήσουν Grand Slams τουρνουά. Ο Ντομινίκ Τιμ έπαιξε εξαιρετικά στη Νέα Υόρκη και το κατάφερε πρώτος. Από τότε, βέβαια, φαίνεται ότι δεν έχει την ίδια ενέργεια στο court.

Οποιοσδήποτε από το Top10, θα μπορούσε να κερδίσει Grand Slam αυτή τη στιγμή. Το μυστικό είναι να σπαταλήσεις τη λιγότερη δυνατή ενέργεια στα ματς των πρώτων γύρων. Πρέπει να αποφύγεις να παίξεις ώρες νωρίς. Ο Τζόκοβιτς είναι ο καλύτερος σε αυτό.

Όσον αφορά τα bathroom breaks, δεν έχω καμία διάθεση να σπάσω τον ρυθμό του αντιπάλου μου κάθε φορά που το καλώ. Απλά, θέλω να αλλάζω ρούχα συχνά, γιατί ιδρώνω πολύ.

Ανάλογα και με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο εκάστοτε τουρνουά. Για παράδειγμα στο Indian Wells υπήρχε υψηλή υγρασία οπότε ίδρωνα πάρα πολύ και χρειαζόμουν να αλλάζω συχνά.

Στο Σινσινάτι, πιο πριν, δεν έπαιρνα συχνά bathroom breaks γιατί οι συνθήκες ήταν διαφορετικές".

Πηγή: Tennis24.gr

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ