ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Τσιτσιπάς: Με Στρουφ στον πρώτο γύρο ο Στεφ στη Βιέννη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει τη νίκη του κόντρα στον Στρουφ στο τουρνουά του Ντουμπάι τον Φεβρουάριο του 2020.
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει τη νίκη του κόντρα στον Στρουφ AP PHOTO/KAMRAN JEBREILI

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ετοιμάζεται να μπει στο τουρνουά της Βιέννης ο οποίος θα αντιμετωπίσει στον πρώτο γύρο τον Γιαν Λέναρντ Στρουφ. Δύσκολη η κλήρωση για τον Στεφ.

Σούπερ δράση στο Erste Bank της Αυστρίας προμηνύεται αρχής γενομένης από την Δευτέρα, καθώς πολλοί κορυφαίοι τενίστες, μεταξύ των οποίων και ο καλύτερος τενίστας στον κόσμο, Νόβακ Τζόκοβιτς, επέλεξαν να αγωνιστούν στο συγκεκριμένο τουρνουά.

Φυσικά σε αυτό θα βρούμε και τον Στέφανο Τσιτσιπά. Από τον πρώτο γύρο, η κατάσταση μυρίζει "μπαρούτι" για τον Στεφ καθώς παίζει κόντρα στον επικίνδυνο big hitter Γιαν Λέναρντ Στρουφ από τον οποίο έχει ηττηθεί δύο φορές στο παρελθόν σε Βαρκελώνη και Σινσινάτι.

Εν συνεχεία, και πάλι το εμπόδιο δεν είναι αμελητέο καθώς θα παίξει με έναν εκ των Ντιμιτρόφ/Κατσάνοφ ενώ στα προημιτελικά τον περιμένει λογικά ο εκρηκτικός Ντένις Σαποβάλοφ.

Αν καταφέρει και φτάσει στα ημιτελικά εκεί θα τον περιμένει ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Νόλε επέλεξε, και για βαθμολογικούς λόγους, να μην παίξει στο Masters του Παρισιού που ακολουθεί αλλά να παίξει στο, πολύ δυνατό φέτος, 500ρι της Βιέννης.

Ο Τζόκοβιτς δεν μπορούμε να πούμε ότι έχει μια κλήρωση-περίπατο αλλά και πάλι ξεκινάει από την αφετηρία ότι πολύ δύσκολα δεν θα βρεθεί τουλάχιστον στον προημιτελικό γύρο.

Ξεκινάει κόντρα στον Φίλιπ Κραϊνοβιτς ο οποίος, δίχως να τον έχει κερδίσει ποτέ πέραν του ανεπίσημου Adria Tour, δυσκόλεψε τον Τζόκοβιτς πάρα πολύ στο πιο πρόσφατο ματς που έδωσαν σε άλλη επιφάνεια βέβαια, στο χώμα της Ρώμης.

Οι δυο τους είναι γνωστό ότι συνδέονται με πολλά χρόνια φιλίας ενώ ο Νόλε έχει χαρακτηρίσει τον Κραϊνοβιτς σαν "προστατευόμενό" του στο τουρ.

Στη συνέχεια, ο Τζόκοβιτς θα παίξει με έναν εκ των Φριτζ-Τσόριτς με τον Κροάτη να δείχνει σε πολύ καλή κατάσταση μετά την πρόσφατη παρουσία του στον τελικό της Αγίας Πετρούπολης.

Ακολουθεί το πρώτο πολύ δυνατό τεστ στο τουρνουά καθώς ίσως παίξει με τον φοβερά φορμαρισμένο Ντιέγο Σβάρτσμαν στα προημιτελικά με τον Αργεντινό να έχει συνεχίσει στη σκληρή επιφάνεια τις τρομερές του εμφανίσεις στο χώμα έχοντας φτάσει στα ημιτελικά, τουλάχιστον, της Κολονίας.

Μετά, ο Νόλε ίσως πέσει πάνω στον Στέφανο Τσιτσιπά αν και οι δύο έχουν αρκετά εμπόδια πριν να φτάσουν στους "4" της διοργάνωσης.

Στο άλλο μέρος του ταμπλό, ξεχωρίζει η παρουσία του γηπεδούχου και υπερασπιστή του τίτλου, Ντομινίκ Τιμ αλλά και η παρουσία των δύο Ρώσων, Μεντβέντεφ και Ρούμπλεφ που έχουν βίους αντίθετους πρόσφατα.

Ρούμπλεφ και Τιμ βρίσκονται στο ίδιο τεταρτημόριο και συναντώνται στα προημιτελικά με τον Τιμ να ξεκινά σε ένα ντέρμπι από τα παλιά με τον Κέι Νισικόρι που πάντως δεν θυμίζει σε τίποτα τις παλιές καλές εποχές του.

Η κλήρωση μόνο εύκολη δεν γίνεται για τον Αυστριακό που ίσως παίξει ένα ακόμα σούπερ ντέρμπι στον 2ο γύρο μιας και πέφτει πάνω στον Σταν Βαβρίνκα (αν ο Ελβετός κερδίσει τον Κρίστιαν Γκαρίν).

Στα προημιτελικά δύο είναι οι πιο πιθανοί αντίπαλοι και είναι εξαιρετικά δύσκολοι: ο Ρούμπλεφ και ο Σίνερ.

Ρούμπλεφ και Σίνερ συναντώνται συνεπώς μόλις στον 2ο γύρο οπότε η κλήρωση και για τον νικητή της Αγίας Πετρούπολης είναι σούπερ δύσκολη.

Και αν ο Ρούμπλεφ μπορεί να βασιστεί στη φόρμα του, ο καλός του φίλος και συμπατριώτης, Ντανίλ Μεντβέντεφ βρίσκεται σε άθλια αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση με τραγικά αποτελέσματα στο χώμα και την ήττα στην Αγία Πετρούπολη από τον Οπέλκα να χειροτερεύει τα πράγματα.

Ο Μεντβέντεφ πρέπει να βρει επειγόντως έναν κάποιο ρυθμό πριν το ATP Finals του Λονδίνου αλλά θα πρέπει να περάσει σωρεία καλών αντιπάλων για να φτάσει έστω στα προημιτελικά της Βιέννης.

Ζόρια από την αρχή κόντρα στον ημι-φιναλίστ (τουλάχιστον) της Αμβέρσας, Άλεξ Ντε Μινόρ ενώ μετά πέφτει πάνω στον Φίλιξ Οζέρ-Αλιασίμ πριν παίξει με Μονφίς ή Καρένιο Μπούστα στα προημιτελικά.

Ενδιαφέροντες πρώτοι γύροι

Τσιτσιπάς-Στρουφ

Ντιμιτρόφ-Κατσάνοφ

Μονφίς-Καρένιο Μπούστα

Μεντβέντεφ- Ντε Μινόρ

Νισικόρι-Τιμ

Πηγή: Tennis24

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ