ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Τσιτσιπάς - Μαρτίνεθ 3-0: Ακάθεκτος ο Στέφανος, προκρίθηκε στον επόμενο γύρο του Roland Garros

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς © 2021 MICHEL EULER/ASSOCIATED PRESS

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε του Πέδρο Μαρτίνεθ 3-0 σετ (6-3, 6-4, 6-3) και προκρίθηκε στον επόμενο γύρο του Roland Garros, όπου θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Τζον Ίσνερ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έπαιξε κατά διαστήματα εξαιρετικό τένις απέναντι στον Πέδρο Μαρτίνεθ και προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Roland Garros, χωρίς να έχει απώλειες.

Ο Έλληνας τενίστας βρίσκεται στους “32” καλύτερους του Γαλλικού Όπεν για 3η συνεχόμενη χρονιά και σκέφτεται ήδη το επόμενο εμπόδιο, που μοιάζει… θεόρατο, κι ακούει στο ονοματεπώνυμο: Τζον Ίσνερ.

Για να προκριθεί στον 3ο γύρο ο Στέφανος, χρειάστηκε να είναι εξαιρετικός στα receiving games, απέναντι σε έναν καλό χωματά, όπως ο Μαρτίνεθ και μετά από δυόμιση ώρες αγώνα στο Suzanne Lenglen, επικράτησε με 6-4, 6-3, 6-3.

Στην 5η παρουσία του στο τουρνουά, μοιάζει πιο ώριμος από ποτέ για να προχωρήσει μέχρι τέλους στη διοργάνωση και τα πρώτα του δυο ματς, μπορούν να δώσουν δείγμα γραφής της δουλειάς που έχει κάνει από το περυσινό RG μέχρι σήμερα.

Απέναντι σε δυο καλούς τενίστες στη χωμάτινη επιφάνεια (Σαρντί και Μαρτίνεθ) δεν έχασε ούτε set, σε αντίθεση με τους πρώτους γύρους τα προηγούμενα χρόνια.

Κι αν ήταν λίγο περισσότερο αποτελεσματικός στις ευκαιρίες για break που του παρουσιάστηκαν, θα μπορούσε να είχε ένα ακόμη πιο εύκολο απόγευμα. Αυτό, γιατί ολοκλήρωσε τον αγώνα με 8/18 break points.

Ο Τσιτσιπάς έκανε από δυο breaks στα πρώτα δυο sets του αγώνα και “έκλεισε” τον αγώνα, με… τέσσερα σπασίματα του service, στο 3ο κομμάτι της αναμέτρησης.

Ο Μαρτίνεθ πιέστηκε αφάνταστα από τις εξαιρετικές επιστροφές του Τσιτσιπά, ο οποίος ανάγκασε τον Ισπανό να παίξει 115(!) πόντους πίσω από το service του. Μάλιστα, στους 118 αυτούς πόντους, οι δυο τενίστες κέρδισαν από 59. Πλήρης ισορροπία.

Από την πλευρά του ο 22χρονος Έλληνας, δέχθηκε τέσσερα breaks από τον Μαρτίνεθ, ο οποίος ήταν απειλητικός receiver (4/15 break points) αλλά δεν μπόρεσε να κερδίσει set στο ματς.

Αυτό, γιατί όποτε χρειάστηκε, ο Τσιτσιπάς έβγαζε τα εξαιρετικά πρώτα services από το μανίκι του. Με 39/61 κερδισμένους πόντους πίσω από το 1ο τελείωσε τον αγώνα ο Νο5 του ταμπλό.

Πηγή: Tennis24

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ROLAND GARROS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ