ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Τσιτσιπάς: Κόντρα στον Γκερασίμοφ στον πρώτο γύρο του Ρότερνταμ 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά το φινάλε του αγώνα με τον Ράφα Ναδάλ στο Australian Open 2021
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά το φινάλε του αγώνα με τον Ράφα Ναδάλ Ⓒ 2021 HAMISH BLAIR / ASSOCIATED PRESS

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Λευκορώσο Έγκορ Γκερασίμοφ στον πρώτο γύρο του ABN AMRO World Tennis Tournament που θα διεξαχθεί στο Ρότερνταμ.

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής η κλήρωση για το ABN AMRO World Tennis Tournament στο Ρότερνταμ με τη συμμετοχή σπουδαίων ονομάτων του ανδρικού τένις.

Ντανίλ Μεντβέντεφ, Στέφανος Τσιτσιπάς, Αλεξάντερ Ζβέρεφ και Αντρέι Ρούμπλεφ, μαζί με πολλά άλλα πολύ δυνατά ονόματα του τουρ πρωταγωνιστούν σε ένα πολύ δυνατό ταμπλό την επόμενη εβδομάδα στο ιστορικό Ολλανδικό Όπεν στην πρώτη τους εμφάνιση μετά το πρόσφατο Αυστραλιανό Όπεν!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που δεν έχει καλή προϊστορία στο τουρνουά του Ρότερνταμ (αποκλείστηκε στον 2ο γύρο πέρσι από τον Αλιάζ Μπέντενε) κάνει την πρώτη του εμφάνιση μετά την ήττα του στα ημιτελικά του ΑΟ από τον Ντανίλ Μεντβέντεφ από το Νο2 του ταμπλό της διοργάνωσης, στο άλλο άκρο από εκεί που βρίσκεται ο Ρώσος τενίστας.

Η διοργάνωση είναι τρομερά δυνατή και ο Στέφανος έχει δύσκολους αντιπάλους ουσιαστικά από τον 1ο γύρο της διοργάνωσης και θα χρειαστεί να είναι φρέσκος και γεμάτος κίνητρο από την αρχή του τουρνουά ώστε να αποφύγει έναν πρόωρο αποκλεισμό.

Ο πρώτος του αντίπαλος είναι ο wild card Λευκορώσος Έγκορ Γκερασίμοφ που μπορεί σαν όνομα να μην ακούγεται σαν απειλή, ωστόσο, είναι ήδη ημι-φιναλίστ του τουρνουά του Μονπελιέ όπου απέκλεισε και τον Άντι Μάρεϊ και είναι ένας επικίνδυνος τενίστας σε γρήγορα hard court.

Στη συνέχεια, ο Στεφ παίζει με έναν εκ των Μαναρινό-Χουρκάτς (απέκλεισε πέρσι τον Χουρκάτς στον 1ο γύρο της διοργάνωσης) ενώ στα προημιτελικά πιθανώς να πέσει πάνω στον νικητή του ζευγαριού Βαβρίνκα-Κατσάνοφ (παίζουν μεταξύ τους μόλις στον 1ο γύρο).

Ο Αντρέι Ρούμπλεφ βρίσκεται στο μισό του Στέφανου και είναι ο επικρατέστερος αντίπαλος για τα ημιτελικά (Γκοφάν, Ουμπέρ και Μάρεϊ βρίσκονται στο τεταρτημόριο του Ρώσου).

Στην πάνω πλευρά του ταμπλό, δεσπόζει η παρουσία του φιναλίστ του φετινού Australian Open, Ντανίλ Μεντβέντεφ για τον οποίο ισχύουν τα ίδια ερωτήματα περί φρεσκάδας και κινήτρου που αφορούν και τον Τσιτσιπά.

O 24χρονος Ρώσος που επίσης δεν τα πήγε καλά πέρσι στη διοργάνωση χάνοντας από τον Βάσεκ Πόσπισιλ στον 1ο γύρο, έχει το εξτρά κίνητρο να βρεθεί για πρώτη φορά στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης αν φτάσει μέχρι τον τελικό (στέλνοντας τον Ναδάλ στο Νο3).

Πάρα πολύ δύσκολη έχει πάντως και ο Μεντβέντεφ που παίζει με τον Ντούσαν Λάγιοβιτς στον 1ο γύρο, λογικά με τον Μπόρνα Τσόριτς στον 2ο, πιθανώς με τον Οζέρ-Αλιασίμ στα προημιτελικά πριν έναν σούπερ ημιτελικό κόντρα στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ (και ο Μπαουτίστα Αγούτ στο τεταρτημόριο του Γερμανού).

Μετά την κακή εμφάνιση και την ήττα του από τον Γκερασίμοφ στο Μονπελιέ, ο Μάρεϊ πήρε ακόμα μία κάρτα ελεύθερης συμμετοχής στο Ρότερνταμ όπου θα παίξει κόντρα στον Ολλανδό Ρόμπιν Χάασε στον 1ο γύρο πριν μια πολύ δύσκολη αναμέτρηση με τον Ρούμπλεφ στο επόμενο ματς.

Πιθανοί προημιτελικοί

Μεντβέντεφ-Αλιασίμ

Ζβέρεφ-Μπαουτίστα Αγούτ

Ρούμπλεφ-Γκοφάν

Τσιτσιπάς-Βαβρίνκα (ή Κατσάνοφ)

Πηγή: Tennis24

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ