INDIAN WELLS

Τσιτσιπάς: Η κλήρωσή του στο Indian Wells

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Rod Laver Cup κόντρα στον Νικ Κύργιο
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Rod Laver Cup © 2021 ELISE AMENDOLA/ASSOCIATED PRESS

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για το ταμπλό των ανδρών στο Indian Wells με τον Στέφανο Τσιτσιπάς να αντιμετωπίζει στο δεύτερο γύρο είτε τον Ισπανό και Νο61 του κόσμου, Πέδρο Μαρτίνεθ, είτε παίκτη από τα προκριματικά. 

Αρκετά βατή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η κλήρωση για τον Στέφανο Τσιτσιπά στο φετινό Indian Wells, με τον Έλληνα τενίστα Νο3 στην παγκόσμια κατάταξη και Νο2 του ταμπλό να αντιμετωπίζει στον 2ο γύρο (έχει περάσει bye από τον 1ο) είτε τον Ισπανό και Νο61 του κόσμου, Πέδρο Μαρτίνεθ, είτε παίκτη από τα προκριματικά.

Ο Ισπανός (13-15 φέτος) βρέθηκε στο δρόμο του Τσιτσιπά στο φετινό Roland Garros, με τον Έλληνα τενίστα να επικρατεί στα 3 sets.

Ο Μαρτίνεθ, ο οποίος μετά από την grass season έφτασε μέχρι τον (επικό) τελικό του Κιτζμπούχελ γνωρίζοντας την ήττα από τον Ρουν, υποχρεώθηκε να αποσυρθεί από το τουρνουά της Μετς τον περασμένο μήνα, λόγω τραυματισμού στον καρπό.

Ωστόσο, επέστρεψε στο τουρνουά της Σόφιας την περασμένη εβδομάδα (ξεκίνησε από τα προκριματικά) για να ηττηθεί στον 1ο γύρο από τον Σέρβο Λάσλο Τζέρε.

Σε περίπτωση πρόκρισης του Τσιτσιπά στον 3ο γύρο, θα αντιμετωπίσει λογικά έναν εκ των Γιαν Λερντ Στρουφ και Φάμπιο Φονίνι (21-21 φέτος).

Ο 34χρονος Ιταλός και Νο30 του κόσμου προέρχεται από δύο συνεχόμενους πρόωρους αποκλεισμούς σε US Open (Βάσεκ Πόσπισιλ) και Σαν Ντιέγκο (Μπράντον Νακασίμα). Ωστόσο, πριν από περίπου 2 μήνες είχε επικρατήσει του Γερμανού στον 1ο γύρο του τουρνουά στο Τορόντο.

Γεγονός είναι ότι τόσο με τον Φονίνι όσο και με τον Στρουφ, η παράδοση, είναι υπέρ του Τσιτσιπά. Απέναντι στον Ιταλό μετράει 2-0 νίκες (4-0 sets) με την πιο πρόσφατη να είναι σε 1000άρι τουρνουά (Ρώμη 2019), ενώ η άλλη ήταν στην Στοκχόλμη 2018 όπου και κατέκτησε στη συνέχει τον πρώτο ATP τίτλο στην καριέρα του.

Όσο η προϊστορία απέναντι στον Γερμανό (Νο54), ο Τσιτσιπάς μετράει 4 νίκες και 2 ήττες, με τις δύο από αυτές να είναι συνεχόμενες (2020) σε Ντουμπάι και Βιέννη, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι οι τέσσερις τελευταίες μεταξύ τους αναμετρήσεις ολοκληρώθηκαν στα τρία sets.

Στους “16” όλα δείχνουν ότι ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Χιλιανό Κριστιάν Γκαρίν, τον οποίο o Νο3 του κόσμου είχε αντιμετωπίσει (στον ίδιο γύρο) στο φετινό τουρνουά του Μόντε Κάρλο το οποίο και κατέκτησε.

Ωστόσο αξίζει να δώσουμε προσοχή στον εξαιρετικό 18χρονο Δανό και Νο124 του κόσμου, Χόλγκερ Ρουν, ο οποίος είχε κάνει απίθανα πράγματα στον 1ο γύρο του US Open απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς, κατακτώντας μάλιστα και set, ενώ στη συνέχεια έφτασε στα προημιτελικά της Μετς.

Ολυμπιονίκες ή ρεβάνς;

Στην πιθανή περίπτωση που ο Τσιτσιπάς φτάσει στα προημιτελικά εκεί λογικά θα πέσει πάνω στον Καναδό Φελίξ Οζέρ-Αλιασίμ, ο οποίος ήταν ο υπαίτιος για την τελευταία ήττα του Τσιτσιπά στο Indian Wells του 2019.

Αν ο ασταθής Καναδός δεν καταφέρει να περάσει στους “8” τότε ο Έλληνας τενίστας θα αντιμετωπίσει είτε τον “ασημένιο” στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, Κάρεν Χατσάνοφ, είτε τον “χάλκινο” Ολυμπιονίκη του Τόκιο, Πάμπλο Καρένιο Μπούστα.

Κόντρα στον Ισπανό (35-14 φέτος) ο Τσιτσιπάς είναι στο 3-0, με την τελευταία του νίκη να είναι στο φετινό Roland Garros, ενώ απέναντι στον Ρώσο (29-20 φέτος) είναι στο 4-0, μάλιστα τον είχε κερδίσει στο 1000άρι του Τορόντο παραχωρώντας μόλις 5 games.

Τρεις υποψήφιοι για τα ημιτελικά

Στην-πάντα-πιθανή πρόκριση στα ημιτελικά ο Τσιτσιπάς θα διασταυρωθεί με τα πιο “καυτά” sections του αντρικού ταμπλό.

Το μεγαλύτερο φαβορί από αυτούς τους τρεις δεν είναι άλλος από τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ενώ υπάρχουν και οι δύο Ιταλοί Ματέο Μπερετίνι και Γιανίκ Σίνερ, οι οποίοι θα βρεθούν στα προημιτελικά.

Ωστόσο, ο Ζβέρεφ έχει έναν μικρό ως μεγάλο…αστερίσκο καθώς θα πρέπει να βγει αλώβητος από ένα επικίνδυνο “διασταύρωμα” στους πρώτους γύρους, καθώς θα αντιμετωπίσει αρχικά τον 20χρονο Αμερικανό Τζένσον Μπρούκσμπι, ενώ στον 2ο γύρο θα βρει απέναντί του είτε τον 18χρονο Ισπανό Κάρλος Αλκαράθ, είτε το Άντι Μάρεϊ, ενώ αμέσως μετά ακολουθεί ο φιναλίστ της Σόφιας, Γκαέλ Μονφίς.

Στον τελικό, ο μεγάλος αντίπαλος του Τσιτσιπά είναι ο κάτοχος του US Open, Ντανιίλ Μεντβέντεφ, όμως κανείς δεν μπορεί να διαγράψει τους Αντρέι Ρούμπλεφ, Χούμπερτ Χουρκάτς και Κάσπερ Ρουντ.

Τo πιθανό μονοπάτι του Τσιτσιπά

  • 1R: Bye
  • 2R: Μαρτίνεθ (Ισπανία)/Παίκτης από τα προκριματικά
  • 3R: Φονίνι (Ιταλία)/Στρουφ (Γερμανία)
  • 4R: Γκαρίν (Χιλή)/Ρουν (Δανία)
  • QF: Οζέρ Αλιασίμ (Καναδάς)/Χατσάνοφ (Ρωσία)/Καρένιο Μπούστα (Ισπανία)
  • SF: Ζβέρεφ (Γερμανία)/Μπερετίνι (Ιταλία)/Σίνερ (Ιταλία)
  • F: Μεντβέντεφ (Ρωσία)/Ρούμπλεφ (Ρωσία)/Χουρκάτς (Πολωνία)/Ρουντ (Νορβηγία).

Το πάνω μέρος του ταμπλό

Το πάνω μέρος του ταμπλό παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στης φάση των “16”, με τον Νο1 του ταμπλό, Ντανιίλ Μεντβέντεφ να αντιμετωπίζει λογικά τον Αμερικανό Ρέιλι Οπέλκα σε μια επανάληψη του τελικού του Τορόντο, ενώ ο Καναδός (ντεφορμέ) Ντένις Σαποβάλοφ, λογικά θα πέσει πάνω στον εξαιρετικά φορμαρισμένο Χούμπερτ Χουρκάτς.

Στα κάτω sections ο Ρούμπλεφ θα περιμένει τη μεγάλη μάχη του Ισπανού Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ κόντρα στον Βρετανό και φιναλίστ του τουρνουά του Σαν Ντιέγκο της περασμένης Κυριακής (3/10), Κάμερον Νόρι, για να δει ποιον θα αντιμετωπίσει στον 4ο γύρο, ενώ το άλλο ζευγάρι αναμένεται να είναι αυτό του Αργεντινού Ντιέγκο Σβάρτσμαν και του Νορβηγού Κάσπερ Ρουντ

Πιθανοί προημιτελικοί

  • Μεντβέντεφ (Ρωσία) – Χουρκάτς (Πολωνία)
  • Ρούμπλεφ (Ρωσία) – Ρουντ (Νορβηγία)
  • Ζβέρεφ (Γερμανία) – Μπερετίνι/Σίνερ (Ιταλία)
  • Τσιτσιπάς (Ελλάδα) – Αλιασίμ (Καναδάς)

Ενδιαφέρον πρώτος γύρος

Από τον πρώτο γύρο μπορεί να απουσιάζουν τα μεγάλα ονόματα, όμως τα παιχνίδια με τα οποία θα ξεκινήσει η δράση του κυρίως ταμπλό των ανδρών παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Το πιο…εμπορικό αναμένεται να είναι αυτό του Άντι Μάρεϊ με τον Γάλλο Αντριάν Μαναρίνο, αλλά το πιο ενδιαφέρον με διαφορά θα είναι το παιχνίδι του Μπενουά Περ κόντρα στον Φράνσις Τιάφο.

Τα καλύτερα του πρώτου γύρου

  • Περ (Γαλλία) – Τιάφο (ΗΠΑ)
  • Τάβερνερ (Ισπανία) – Μουνάρ (Ισπανία)
  • Φοκίνα (Ισπανία) – Τζόνσον (ΗΠΑ)
  • Κορία (Αργεντινή) – Νακασίμα (ΗΠΑ)
  • Ντελμπόνις (Αργεντινή) – Νισιόκα (ΗΠΑ)
  • Μάρεϊ (Μ. Βρετανία) – Μαναρινό (Γαλλία)
  • Ράμος Βινόλας (Ισπανία) – Μουζέτι (Ιταλία)

Πηγή: Tennis24

TAGS INDIAN WELLS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ