AUSTRALIAN OPEN

Τσιτσιπάς: Η ιστορία των αναμετρήσεων με τον Τζόκοβιτς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με τον Νόβακ Τζόκοβιτς
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με τον Νόβακ Τζόκοβιτς @ 2022 STAS FILIPPOV / AP IMAGES

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα τεθούν αντιμέτωποι το πρωί της Κυριακής (29/01) στον τελικό του Australian Open και το SPORT24 θυμάται τι είχαν κάνει στις προηγούμενες 12 αναμετρήσεις τους.

Ένα ραντεβού που διαφαινόταν από την ημέρα της κλήρωσης επιβεβαιώθηκε. Το πρωί της Κυριακής (29/01, 10.30, Eurosport 1) ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του Australian Open.

Αυτή θα είναι η 13η φορά που οι δυο τους θα βρεθούν αντιμέτωποι. Στις προηγούμενες 12 αναμετρήσεις εκείνος που κυριαρχεί ξεκάθαρα είναι ο Νόλε.

Ο 35χρονος Σέρβος έχει επικρατήσει στους 10 από τους 12 αγώνες που έχουν δώσει οι δύο τους το προηγούμενο διάστημα. Μάλιστα, τρέχει αήττητο σερί εννιά αγώνων.

Συγκεκριμένα η τελευταία νίκη του Τσιτσιπά απέναντι στον Τζόκοβιτς ήταν το Μάιο του 2019 στην Σανγκάη.

Το συναπάντημά τους σε τελικούς και η ιστορία σε σκληρή επιφάνεια

Μάλιστα, ο Νόλε είναι ο αντίπαλος με τον οποίο έχει παίξει περισσότερες φορές σε τελικό ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Για την ακρίβεια οι δυο τους έχουν βρεθεί αντιμέτωποι πέντε φορές με τον Σέρβο να επικρατεί σε όλες.

Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι οι δύο νίκες του Τσιτσιπά κόντρα στον Τζόκοβιτς έχουν έρθει αμφότερες σε σκληρή επιφάνεια.


TAGS AUSTRALIAN OPEN ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ