ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Τσιτσιπάς: Έτσι θα ανέβει στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει τον πόνο που σημείωσε κόντρα στον Φράνσις Τιαφόε
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει τον πόνο που σημείωσε κόντρα στον Φράνσις Τιαφόε © 2021 SETH WENIG / AP IMAGES

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς απειλεί τον Ράφαελ Ναδάλ στην παγκόσμια κατάταξη της ATP και έχει την ευκαιρία την ερχόμενη Δευτέρα (9/8) να τον προσπεράσει και να ανέβει στο Νο3.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει πολλές πιθανότητες την επόμενη Δευτέρα (9/8) να βρίσκεται σε νέα ύψη στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής μπορεί να μην αγωνίζεται στην Ουάσινγκτον αυτή την εβδομάδα, όμως απειλεί άμεσα τον Ράφαελ Ναδάλ για να τον προσπεράσει στον πίνακα της ΑΤΡ και να δημιουργήσει νέο ρεκόρ καριέρας, ανεβαίνοντας στο Νο3 του κόσμου.

Αν λοιπόν, ο Ναδάλ δεν καταφέρει να κατακτήσει τον τίτλο στο Citi Open αυτή την εβδομάδα, τότε ο Στέφανος θα εκμεταλλευτεί απόλυτα την περίσταση και θα τον βάλει από κάτω του στην ανανεωμένη παγκόσμια κατάταξη.

Ο Ισπανός για να παραμείνει στο Νο3 την ερχόμενη Δευτέρα, πρέπει να κάνει δικό του το τρόπαιο στην Ουάσινγκτον. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, ο Τσιτσιπάς θα τον περάσει.

O Στέφανος θα πιάσει τους 8.115 ΑΤΡ πόντους στο νέο πίνακα, ενώ ο Ναδάλ σε περίπτωση κατάκτησης του τροπαίου στην Ουάσινγκτον θα φτάσει τους 8.270. Αν δεν τα καταφέρει, τότε θα μείνει στο Νο4, με μικρότερη συγκομιδή.

Για να φτάσει στον τίτλο ο Ράφα, μόνο εύκολο έργο δεν θα έχει πάντως. Τα ξημερώματα της Τετάρτης (4/8) θα ξεκινήσει την πορεία του στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, αντιμετωπίζοντας τον home favourite, Τζακ Σοκ, στις 02:00GR.

Πηγή: Tennis24.gr

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ΝΑΔΑΛ ATP FINALS ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ