ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Τσιτσιπάς: "Είμαι υπερήφανος για τον εαυτό μου"

Ο Τσιτσιπάς πανηγυρίζει πόντο στον αγώνα με τον Μουνάρ για το Roland Garros
Ο Τσιτσιπάς πανηγυρίζει πόντο στον αγώνα με τον Μουνάρ για το Roland Garros AP

O Στέφανος Τσιτσιπάς εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον τρόπο που αντέδρασε στον αγώνα με τον Χάουμε Μουνάρ και τελικά πήρε τη μεγάλη νίκη 3-2 σετ, με ανατροπή.

Πέρυσι, ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε γνωρίσει μια σκληρή ήττα από τον Στάνισλας Βαβρίνκα, μετά από 5 ώρες και 5 λεπτά σκληρής μάχης στο Suzanne Lenglen, για τον 4ο γύρο του Γαλλικού Όπεν.

Ενάμιση χρόνο αργότερα, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επέστρεψε στο ίδιο γήπεδο και λίγο έλειψε να αποχαιρετήσει πρόωρα το Παρίσι, παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο απέναντι στον Χάουμε Μουνάρ για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μετά από 3 ώρες και 12 λεπτά συναρπαστικής μάχης, ο Στέφανος κατάφερε να πανηγυρίσει μια σπουδαία νίκη επί του Ισπανού, επικρατώντας με 4-6, 2-6, 6-1, 6-4, 6-4 του αντιπάλου του, σφραγίζοντας το εξίσου δύσκολο ματς με τον Πάμπλο Κουέβας στο 2ο γύρο, λίγες ημέρες μετά τη μεταξύ τους μονομαχία στο Αμβούργο.

"Τα παιχνίδια best of five είναι πολύ δύσκολα και είμαι πολύ χαρούμενος που φεύγω νικητής από το Suzanne Lenglen σήμερα. Δεν νομίζω να έχω παίξει άλλο τέτοιο παιχνίδι στην καριέρα μου. Στην αρχή δεν είχα ένταση αλλά έκανα τις απαραίτητες αλλαγές και προσπάθησα να βρω τρόπο να κερδίσω. Δεν λειτουργούσε τίποτα στο ξεκίνημα αλλά είμαι πολύ υπερήφανος για τον εαυτό μου, για την προσπάθεια που κατέβαλα και την αφοσίωση που έδειξα", είπε ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά τη σπουδαία νίκη με ολική ανατροπή του σκορ.

Δύο ημέρες πριν, ο Στέφανος γνώρισε την ήττα από τον Αντρέι Ρούμπλεφ στον τελικό του Αμβούργου, έχοντας τη νίκη στα χέρια του στα τελευταία κρίσιμα games του αγώνα.

Όπως ο Τσιτσιπάς έτσι και ο Ρούμπλεφ χρειάστηκε να ανατρέψει το εις βάρος του 0-2 στα σετ, στην πρεμιέρα του στο Γαλλικό Όπεν, πανηγυρίζοντας επίσης την πρώτη best of five νίκη της καριέρας του, έχοντας βρεθεί πίσω στο σκορ κόντρα στον Σαμ Κουέρι.

Αυτή ήταν η 23η νίκη του Στέφανου στη φετινή σεζόν (23-9) και βρίσκεται στην 3η θέση της λίστας με τις περισσότερες νίκες, πίσω από τον Νόβακ Τζόκοβιτς (32) και τον Αντρέι Ρούμπλεφ (26).

Ο Τσιτσιπάς θα πάει με το θετικό ρεκόρ 3-0 επί του Πάμπλο Κουέβας, έχοντας κερδίσει τον πολύπειρο Ουρουγουανό και στις δύο χωμάτινες αναμετρήσεις τους (Εστορίλ 2019, Αμβούργο 2020).

Πηγή: Tennis24

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ