AUSTRALIAN OPEN

Τσιτσιπάς: "Είμαι εγκεφαλικά έτοιμος για τον τελικό, ήξερα τι χρειαζόταν να κάνω κόντρα στον Χατσάνοφ"

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει μετά τη νίκη επί του Χατσάνοφ
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει μετά τη νίκη επί του Χατσάνοφ @ 2023 DITA ALANGKARA / AP IMAGES

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δηλώνει ότι είναι πνευματικά έτοιμος για τον τελικό του Australian Open, ενώ για τον ημιτελικό με τον Χατσάνοφ επεσήμανε ότι ήξερε τον τρόπο παιχνιδιού του Καρέν Χατσάνοφ και τι χρειαζόταν να κάνει για να κερδίσει.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ισοπέδωσε τον Χατσάνοφ και προκρίθηκε στον τελικό του Australian Open (29/01, 10.30, Eurosport 1). Ο Έλληνας πρωταθλητής σε δηλώσεις του στο ελληνικό Eurosport αμέσως μετά το ματς ανέφερε μεταξύ άλλων ότι στο παιχνίδι με τον Χατσάνοφ ήξερε τι να κάνει γιατί γνώριζε τον τρόπο παιχνιδιού του ενώ τόνισε ότι είναι εγκεφαλικά έτοιμος για τον πιθανό τελικό με τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Eurosport: Για το ματς με τον Χατσάνοφ: "Υπήρχαν δύσκολες στιγμές σε αυτό τον αγώνα. Αλλά μέσα μου ήξερα ότι αν έμενα σε αυτά τα ράλι και σε αυτές τις δύσκολες αντεπιθέσεις ότι οι ευκαιρίες μου θα μεγάλωναν.

Έχω την εμπειρία από αυτόν τον αντίπαλο. Ήξερα τι χρειαζόταν γι' αυτόν τον αντίπαλο για να μπω μέσα δυνατά, να κάνω ένα καλό ματς. Ο Χατσάνοφ είναι πολύ βελτιωμένος και ήξερα ότι και εγώ είμαι σε καλή κατάσταση. Αυτό μου έδωσε ένα καλό πλεονέκτημα".

Για τον πιθανό τελικό με τον Τζόκοβιτς και αν είναι σε αποστολή στο να του ανακόψει την πορεία στο 22ο Grand Slam: "Είμαι σε μια τέτοια αποστολή. Το παιχνίδι μου είναι καλό αυτή τη στιγμή. Νιώθω καλά τενιστικά και πνευματικά όταν παίζω. Για μένα όλο αυτό μετράει. Τα πιο δύσκολα είναι αυτά που σε χαροποιούν στο τέλος.

Δεν δουλεύω σκληρά για να παίρνω εύκολες νίκες και αντίπαλους που να με ωθούν στα πιο ακραία. Οι στιγμές για τις οποίες προπονούμαι και ιδρώνω στο γήπεδο είναι οι πιο δύσκολες και οι πιο δύσκολοι αντίπαλοι. Είμαι εγκεφαλικά έτοιμος για τον τελικό".

Για τους τρεις παίκτες που θα διάλεγε που τον κάνουν καλύτερο: "Θα διάλεγα Νόβακ Τζόκοβιτς σίγουρα, Ντανίλ Μεντβέντεφ με έχει βελτιώσει σαν παίκτη. Έχω χτίσει μια αντιπαλότητα και με τον Αντρέι Ρούμπλεφ που μπορεί να χτυπήσει την μπάλα πολύ καλά και κινείται εξαιρετικά για το ύψος του.

Χτυπάει πιο δυνατά από κάθε άλλον στο tour. Σαν μπόνους θα έβαζα και τον Ράφαελ Ναδάλ που με έχει βοηθήσει στο να αναπτυχθώ τενιστικά και στο χώμα με έχει κάνει να καταλάβω το πώς πρέπει να παίζω για να έχω κάποια ευκαιρία κόντρα στον ίδιο".

TAGS AUSTRALIAN OPEN ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ