ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Τσιτσιπάς: "Διατήρησα την ψυχραιμία μου"

O Στέφανος Τσιτσιπάς στο Monte Carlo Masters
O Στέφανος Τσιτσιπάς στο Monte Carlo Masters JEAN-FRANCOIS BADIAS/ ΑSSOCIATED PRESS

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στα ημιτελικά του Monte Carlo Masters εστιάζοντας, σε δηλώσεις του, στην πνευματική διαχείρηση μετά την απόσυρση του αντιπάλου του.

Τη μεγάλη μάχη που έδωσε κυρίως στο πνευματικό κομμάτι τόνισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά τη νίκη του κόντρα στον Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα, που ήρθε δυστυχώς με απόσυρση του Ισπανού τενίστα μετά το πέρας του πρώτου σετ.

"Πολλές φορές, το να βλέπεις τον αντίπαλό σου να έχει τραυματιστεί ή να μην μπορεί να δώσει το 100% μπορεί να σε μπερδέψει πνευματικά με αποτέλεσμα να χάσεις την αυτοσυγκέντρωση σου και την προσήλωσή σου στον στόχο".

Ευτυχώς, αυτό δεν συνέβη στον Έλληνα πρωταθλητή που κέρδισε το πρώτο σετ κόντρα στον τρομερά μαχητικό Ισπανό με 7-5 πριν δώσει το φινάλε στο ματς η απόσυρση του Φοκίνα.

"Είμαι πολύ χαρούμενος για την παρουσία μου στα ημιτελικά. Αισθάνομαι ότι αγωνίζομαι στο σπίτι μου εδώ. Είμαι πολύ χαρούμενος με την εμφάνισή μου, δούλεψα και πάλεψα πολύ. Στις δύσκολες στιγμές, έβγαλα το καλύτερό μου τένις. Είδα ότι τραυματίστηκε στα μέσα του πρώτου σετ και προσπάθησα να το εκμεταλλευτώ παίζοντας μεγάλα ράλι. Δεν ήταν εύκολο φυσικά, υπήρχαν στιγμές που παραλίγο να έχανα τη συγκέντρωσή μου αλλά παρέμεινα ψύχραιμος και επέβαλα το παιχνίδι μου μέχρι το τέλος" , είπε ο Έλληνας πρωταθλητής που περιμένει τον απίστευτο Νταν Έβανς στα ημιτελικά του Σαββάτου.

Πηγή: Tennis24

Photo credits: Jean-Francois Badias/ Αssociated Press

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ