ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Τσιτσιπάς - Χουρκάτς 2-0: Στα ημιτελικά του Astana Open μετά από μεγάλη μάχη με τον Πολωνό

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς © 2022 JULIA NIKHINSON/AP IMAGES

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Astana Open, καθώς επικράτησε με 2-0 σετ (7-6(8), 6-3) του Χούμπερτ Χουρκάτς σ' ένα παιχνίδι που διήρκησε 1 ώρα και 40 λεπτά.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο6) χρειάστηκε 1 ώρα και 40 λεπτά για να πετάξει εκτός συνέχειας του Astana Open τον Πολωνό Χούμπερτ Χουρκάτς, επικρατώντας με 2-0 σετ (7-6(8), 6-3).

Αυτή ήταν η 52η νίκη του Έλληνα πρωταθλητή στη σεζόν και η 7η κόντρα στον Πολωνό σε εννέα μεταξύ τους συναντήσεις και η 29η νίκη του απέναντι σε αθλητή Top10. Στα ημιτελικά του τουρνουά θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Αντρέι Ρούμπλεφ, ο οποίος επιβλήθηκε επίσης με 2-0 σετ του Αντριάν Μαναρινό στον πρώτο προημιτελικό της Παρασκευής (7/10).

Στα του αγώνα ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στα games που σέρβιρε, ενώ αντίθετα γέμισε σχεδόν όλα τα service games του αντιπάλου του. Ωστόσο, ο 24χρονος Έλληνας έφτανε στην πηγή αλλά δεν έπινε νερό.

Είναι χαρακτηριστικό πως στο πρώτο σετ δημιούργησε οκτώ break points σε τρία διαφορετικά games, όμως δεν εκμεταλλεύτηκε κανένα από αυτά με αποτέλεσμα οι δύο αθλητές να λύσουν τις διαφορές τους στο τάι μπρέικ.

Εκεί ο Χούρκατς έδειχνε να πατά καλύτερα και είχε πέντε ευκαιρίες για να κλείσει το σετ με αποκορύφωμα το τριπλό set point που είχε στο 6-3. Σε εκείνο το σημείο ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρήκε τρόπο να ξεφύγει από τη δύσκολη κατάσταση στην οποία είχε βρεθεί και στη συνέχεια να κλείσει το πρώτο σετ.

Το δεύτερο σετ είχε διαφορετική εικόνα. Οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα μέχρι και το όγδοο game. Τότε ο Τσιτσιπάς εκμεταλλεύτηκε το μοναδικό break point που δημιούργησε σε αυτό το σετ, έκανε το break και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του για να κλείσει το σετ και το ματς.

Χαρακτηριστικά της εμφάνισης του Τσιτσιπά ήταν τα στατιστικά της αναμέτρησης. Ο Στεφ έκλεισε το ματς έχοντας 26 winners για μόλις εννιά αβίαστα λάθη. Την ίδια ώρα ήταν εξαιρετικός στο σερβίς αφού πέρασε το 71% των πρώτων service, από το οποίο κέρδισε το 86% των πόντων (38/44), ενώ είχε και 78% (14/18) στο 2ο service.

Τώρα το Νο6 της Παγκόσμιας κατάταξης θα αντιμετωπίσει τον Αντρέι Ρούμπλεφ. Οι δυο τους έχουν βρεθεί αντιμέτωποι άλλες εννιά φορές με τον Τσιτσιπά να μετρά πέντε νίκες και τον Ρώσο τέσσερις.

Από αυτές τις αναμετρήσεις οι τέσσερις έχουν αναμετρηθεί σε κλειστό γήπεδο με σκληρή επιφάνεια και οι δυο τους μετρούν από δύο νίκες.

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ