ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Τσιτσιπάς: Αντίπαλος ο Μουσέτι στα ημιτελικά του Ακαπούλκο

Ο Λορέντζο Μουσέτι
Ο Λορέντζο Μουσέτι © 2021 REBECCA BLACKWELL/ASSOCIATED PRESS

Ο Λορέντζο Μουσέτι, Νο120 της παγκόσμιας κατάταξης, απέκλεισε τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ και θα αντιμετωπίσει τον Στέφανο Τσιτσιπά στα ημιτελικά του Abierto Mexicano του Ακαπούλκο.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στο τένις και ήδη δίνει τα διαπιστευτήριά του στο ανδρικό tour, αν και διανύει το 19ο έτος της ηλικιας του. Ο λόγος για τον Λορέντζο Μουσέτι, Νο120 της παγκόσμιας κατάταξης ο οποίος συνέχισε τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις στο Abierto Mexicano του Ακαπούλκο και κέρδισε με 6-4, 7-6(3) τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ στον τελευταίο προημιτελικό της Πέμπτης, σφραγίζοντας τον ημιτελικό με αντίπαλο τον Στέφανο Τσιτσιπά.

O Μουσέτι που προέρχεται από τα προκριματικά, κέρδισε στον 1ο γύρο το Νο3 του ταμπλό, Ντιέγκο Σβάρτσμαν, στο 2ο τον Φράνσις Τιαφό και στα προημιτελικά τον Ντιμιτρόφ, επιβεβαιώνοντας ότι διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας.

Το στυλ παιχνιδιού του είναι μοναδικό και σήμα κατατεθέν του το υπέροχο one handed backhand του.

Αν και χρειάστηκε 7 match points για να κερδίσει τον Ντιμιτρόφ, ο Μουσέτι πρόκειται να αποτελέσει έναν δύσκολο αντίπαλο για τον Στέφανο Τσιτσιπά, στην προσπάθεια του Έλληνα πρωταθλητή για τον 6ο τίτλο της καριέρας του και πρώτο μετά τη Μασσαλία τον Φεβρουάριο του 2020.

Με την πρόκρισή του στους "4" του Ακαπούλκο, ο 19χρονος Ιταλός έχει εξασφαλίσει την είσοδό του στο Top100, για πρώτη φορά στην καριέρα του. Σίγουρα θα ανέβει πολύ περισσότερο στο μέλλον και όλοι τον χαρακτηρίζουν ως μελλοντικό Top10.

ABIERTO MEXICANO DRAW | DOUBLES | OOP (-8h)

Πηγή: Tennis24

Photo Credits: © 2021 Rebecca Blackwell/Associated Press

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ