ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Τόκιο 2020: Ο Τιμ δεν θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο Ντόμινικ Τιμ κατά τη διάρκεια του Australian Open
Ο Ντόμινικ Τιμ κατά τη διάρκεια του Australian Open 2021 AP PHOTO/RICK RYCROFT

Μετά τον Ράφα Ναδάλ ούτε ο Ντόμινικ Τιμ δεν θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο για να είναι σε καλύτερη κατάσταση στο US Open.

Ο Ντομινίκ Τιμ με ένα μακροσκελές μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανακοίνωσε την απόσυρσή του από το Ολυμπιακό τουρνουά.

Ο Αυστριακός, που δεν διανύει και την καλύτερη περίοδό του στο Tour, μάλλον το αντίθετο, θα προφυλάξει το σώμα του και δεν θα δώσει το παρών στο Τόκιο, ώστε να αγωνιστεί την εβδομάδα 24 - 30 Ιουλίου, στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Λίγες ώρες μετά τον Ράφαελ Ναδάλ, ο οποίος έκανε γνωστό πως δεν θα αγωνιστεί, τόσο στο Wimbledon, όσο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Τιμ έγινε ο δεύτερος τενίστας του Top5, που δεν θα διεκδικήσει μετάλλιο στην Ιαπωνία.

Παρ' όλα αυτά, ο 27χρονος θα δώσει το παρών κανονικά στη grass court season, αγωνιζόμενος την επόμενη εβδομάδα στο Mallorca Championships της Ισπανίας, ενώ στις 28 Ιουλίου θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στο Wimbledon.

Προφανώς, η απόφασή του να μείνει εκτός Ολυμπιακών Αγώνων, έχει να κάνει με το πόσο έτοιμος θέλει να είναι σωματικά και πνευματικά, στη Νέα Υόρκη, μιας και θα πάει να παίξει στο US Open ως ο κάτοχος του τροπαίου.

Αναλυτικά όσα έγραψε στα social media ο Τιμ: "Γειά σε όλους. Έχω κάποια άσχημα νέα να μοιραστώ μαζί σας. Μετά από συζήτηση με την ομάδα μου, αναλύσαμε την κατάσταση και πήρα τη δύσκολη απόφαση να αποσύρω τη συμμετοχή μου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Για εμένα, όπως και για όλους τους αθλητές, η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς και η εκπροσώπηση της χώρας μου, είναι μια τεράστια τιμή, που κάνει την απόφαση αυτή δυσκολότερη. Ωστόσο, το 2021 δεν ξεκίνησε όπως περίμενα και δε νιώθω έτοιμος να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό στο Τόκιο.

Τις δυο τελευταίες εβδομάδες προπονούμαι σκληρά και αρχίζω να βελτιώνομαι στη φυσική κατάσταση και στη συγκέντρωσή μου. Ο στόχος μου είναι να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά τις επόμενες εβδομάδες, να δώσω το καλύτερο που μπορώ στο Wimbledon και να συνεχίσω τις προπονήσεις, με την ελπίδα να μπορέσω να υπερασπιστώ τον τίτλο μου στο US Open.

Εύχομαι σε όλη την αυστριακή αποστολή για το Τόκιο, τα καλύτερα. Είμαι νέος και ελπίζω να μπορέσω να εκπροσωπήσω την Αυστρία στους Ολυμπιακούς του 2024, στο Παρίσι".

Πηγή: Tennis24.gr

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ