WIMBLEDON

Το Wimbledon αφαιρέθηκε από το παγκόσμιο ranking και απαντά με μείωση των χρηματικών επάθλων

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς φιλάει το τρόπαιο του Wimbledon
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς με το τρόπαιο του Wimbledon © 2021 KIRSTY WIGGLESWORTH/ASSOCIATED PRESS

Η μετατροπή του Wimbledon σε exhibition τουρνουά είναι πιθανό να μειώσει ως και 50% το χρηματικό έπαθλο

Πρωτοφανείς αποφάσεις στον χώρο του αθλητισμού και ειδικότερα στο τένις έχει επιφέρει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Το Wimbledon αποφάσισε να απαγορεύσει στους Ρώσους και Λευκορώσους τενίστες να αγωνιστούν στο ιστορικό τουρνουά του Λονδίνου και η απάντηση των τριών μεγαλύτερων ομοσπονδιών του αθλήματος (ATP, WTA, ITF) ήταν εξίσου σοκαριστική, αφού ανακοίνωσαν ότι δεν θα ισχύει το σύστημα βαθμολόγησης κατά τη διάρκεια της σπουδαίας διοργάνωσης!

Πρόκειται, φυσικά, για τεράστιο πλήγμα στο σημαντικότερο ίσως τουρνουά τένις της χρονιάς το οποίο, ουσιαστικά, μετατρέπεται σε ένα exhibition event, καθώς το κίνητρο των πόντων δεν υφίσταται πια.

ATP, WTA και ITF είχαν προειδοποιήσει το Wimbledon ότι σε περίπτωση που απέκλειε τους τενίστες από αυτές τις δύο χώρες θα είχε σοβαρές επιπτώσεις κι απλώς έκαναν πράξη τις απειλές τους.

Η απάντηση του Wimbledon σε αυτήν την απόφαση δεν άργησε να έρθει αφού αργά το βράδυ της Παρασκευής εξέδωσε ανακοίνωση που ανέφερε: "Θέλουμε να εκφράσουμε τη μεγάλη μας απογοήτευση για τις αποφάσεις που έλαβαν οι ATP, WTA και ITF για την αφαίρεση βαθμών κατάταξης για το τουρνουά. Πιστεύουμε ότι αυτές οι αποφάσεις βλάπτουν όλους τους παίκτες που αγωνίζονται στο Tour".

Πλέον δεν αποκλείεται το Wimbledon να μειώσει κατά 50% το prize money που θα διαθέσει στο ιστορικό Championships, άλλο ένα μεγάλο πλήγμα για τους αθλητές που θα πάρουν μέρος.

Παρότι το Wimbledon εξαιρέθηκε από τους βαθμούς κατάταξης, δεν ισχύει το ίδιο και για τα τουρνουά προετοιμασίας επί βρετανικού εδάφους (Λονδίνο, Μπερμινγχαμ, Νότιγχαμ, Ίστμπουρν) που θα βαθμολογηθούν κανονικά, αν και επίσης δεν θα επιτρέψουν τη συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών.

Πηγή: Tennis24

TAGS WIMBLEDON ATP WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ