ΤΕΝΙΣ

Το παράπονο του ΣΕΓΑΣ

Το παράπονο του ΣΕΓΑΣ
INTIME SPORTS

Μειωμένη κατά 1.000.000 ευρώ είναι η τακτική επιχορήγηση που θα λάβει η ομοσπονδία στίβου το 2015. "... Δημιουργεί ασφυκτικό περιβάλλον σε σχέση με τη λειτουργία και τη δράση του", ανακοίνωσε ο ΣΕΓΑΣ

Ανακοινώθηκε σήμερα από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού η τακτική ετήσια επιχορήγηση του 2015. Η φετινή επιχορήγηση της ομοσπονδίας θα είναι μειωμένη περισσότερο από ένα εκατομμύριο ευρώ, καθώς ο ΣΕΓΑΣ θα λάβει 2.840.000, έναντι των 3.870.000 του 2014.

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, με αφορμή την ανακοίνωση της επιχορήγησης, προχώρησε στην εξής δήλωση:

" Η περικοπή ενός εκατομμυρίου ευρώ στην επιχορήγηση του ΣΕΓΑΣ δημιουργεί ασφυκτικό περιβάλλον σε σχέση με τη λειτουργία και τη δράση του.

Πολύ περισσότερο όταν από το 2011 έως σήμερα η επιχορήγηση της πολιτείας προς τον ΣΕΓΑΣ έχει μειωθεί κατά περίπου 60%.

Είναι θετικό ότι η αθλητική ηγεσία αναγνωρίζει το πρόβλημα και μιλά για την ανάγκη πρόσθετης χρηματοδότησης. Είναι όμως καθοριστικό οι αναγκαίες κινήσεις να γίνουν άμεσα (βρισκόμαστε ήδη στα μέσα της θερινής περιόδου), προκειμένου να επιτευχθεί πρόσθετη χρηματοδότηση, ώστε τελικά οι επιχορηγήσεις του 2015 να είναι τουλάχιστον ίσες με εκείνες του 2014 και παράλληλα να υπάρξει χρηματοδότηση των σωματείων.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι η νέα αυτή τεράστια περικοπή πλήττει όχι μόνο το λειτουργικό, αλλά και το ουσιαστικό κομμάτι της αθλητικής δραστηριότητας.

Στο ΣΕΓΑΣ, εάν δεν υπάρξει πρόσθετη χρηματοδότηση, θα υποχρεωθούμε δυστυχώς, πέραν της νέας μείωσης των λειτουργικών δαπανών και σε σοβαρές περικοπές και στο αγωνιστικό και στο αναπτυξιακό κομμάτι της δραστηριότητας μας. Απόφαση που θα έχει εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες.

Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός αποτελεί κοινωνικό αγαθό και ως τέτοιος οφείλει να αντιμετωπίζεται. Ο ΣΕΓΑΣ είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει αυτά που ο ελληνικός στίβος δικαιούται".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ