ATP FINALS

Τιμ: "Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε το έργο των Big 4"

Η αντίδραση του Ντόμινικ Τιμ μετά από χαμένο πόντο στη διάρκεια των ATP Finals
Ο Ντόμινικ Τιμ στη διάρκεια των ATP Finals AP PHOTO/FRANK AUGSTEIN

Ο Ντόμινικ Τιμ αναφέρθηκε στη διάδοχη κατάσταση των Big 4 του τένις, μετά την ολοκλήρωση των ATP Finals του Λονδίνου.

Για τη διάδοχη κατάσταση στο τένις, όταν αποφασίσουν να αποσυρθούν οι τρεις Θρύλοι, Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς αλλά και ο Άντι Μάρει, μίλησε ο Ντόμινικ Τιμ λίγο πριν αναχωρήσει από το Λονδίνο, μετά τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα του σε τελικό των Nitto ATP Finals.

Ο χαρισματικός Αυστριακός που έχει καθιερωθεί στο Top 3 της παγκόσμιας κατάταξης, τόνισε το πόσο σημαντικό είναι οι τενίστες που έρχονται από πίσω, να βάλουν τα δυνατά τους ώστε να συνεχίσουν την παράδοση των σπουδαίων συναδέλφων τους οι οποίοι, τα τελευταία χρόνια, έχουν οδηγήσει σε δυσθεώρητα ύψη το άθλημα του τένις, τόσο από άποψη ενδιαφέροντος όσο και εμπορικά.

"Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό για το άθλημα γιατί οι Ρότζερ, Ράφα, Νόλε και επίσης ο Άντι, έκαναν πολύ καλό στο τένις. Έφεραν πολύ κόσμο στο άθλημα και πολλούς νέους φιλάθλους. Θα έρθει η στιγμή που δεν θα παίζουν πια και είναι σημαντικό για εμάς να κρατήσουμε αυτούς τους φιλάθλους στο σπουδαίο αυτό άθλημα. Πιστεύω ότι αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση για εμάς, πρέπει να αποδίδουμε καλά, να κάνουμε σπουδαία τουρνουά, να γίνουμε μεγάλοι στάρ. Είναι πολύ σημαντικό για το τένις γιατί αυτοί οι τέσσερις έδωσαν τόσα πολλά στο άθλημα. Όπως είπα είναι πρόκληση για εμάς τους νέους να συνεχίσουμε ότι έκαναν και να κρατήσουμε τον κόσμο στο τένις" είπε χαρακτηριστικά ο Ντόμινικ Τιμ.

Ο Dominator, μαζί με τους Μεντβέντεφ, Τσιτσιπά, Ζβέρεφ αλλά και τον πιο νέο Γιάνικ Σίνερ, καλούνται να δημιουργήσουν αυτές τις προϋποθέσεις ώστε κόσμος να έχει όσο το δυνατόν λιγότερες αφορμές να αναπολεί τα χρονια της κυριαρχίας των Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς.

Τέτοιοι τελικοί, σαν αυτόν στο ATP Finals του Λονδίνου Τιμ - Μεντβέντεφ, σίγουρα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά θα χρειαστεί να πατήσουν κι άλλο το πόδι τους στο γκάζι για να πείσουν τους εκατομμύρια φανατικούς θαυμαστές των Big Three, ότι μπορεί να υπάρξει συνέχεια στο κορυφαίο επίπεδο του ATP Tour.

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Frank Augstein

TAGS ATP FINALS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ