WTA FINALS

Θρίαμβος της Μουγκουρούθα στη Γουαδαλαχάρα, κατέκτησε το πρώτο WTA Finals στην καριέρα της

Η Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα με το τρόπαιο του WTA Finals στη Γουαδαλαχάρα
Η Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα με το τρόπαιο του WTA Finals στη Γουαδαλαχάρα © 2021 REFUGIO RUIZ /AP IMAGES

Η Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα έγραψε ιστορία καθώς κατέκτησε το πρώτο WTA Finals στην καριέρα της και το πρώτο στην ιστορία της Ισπανίας, ανεβαίνοντας στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης.

Τον πρώτο WTA Finals τίτλο της καριέρας της, κατέκτησε η Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα η οποία κατάφερε να βάλει "στοπ" στη ξέφρενη πορεία της Ανέτ Κονταβέιτ το τελευταίο δίμηνο.

Η 28χρονη Ισπανίδα, Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης, επικράτησε 6-3, 7-5 της Εσθονής στον τελικό της διοργάνωσης και πανηγύρισε το πρώτο WTA Finals για την Ισπανία ever, σε επίπεδο γυναικών.

Παράλληλα, ο τίτλος στο Μεξικό θα φέρει την Μουγκουρούθα στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης την ερχόμενη Δευτέρα με την Ισπανίδα να κατακτά τον 10ο και τρίτο πιο σημαντικό τίτλο της καριέρας της, μετά τα δύο Grand Slam σε Roland Garros (2016) και Wimbledon (2017).

Η Μουγκουρούθα είναι η μοναδική τενίστρια που κέρδισε την Κονταβέιτ τον τελευταίο μήνα και μάλιστα δύο φορές, αφού το έκανε και στη φάση των ομίλων του WTA Finals, βάζοντας τέλος στο σερί 12 νικών της υπερφορμαρισμένης Εσθονής.

Αν και ξεκίνησε με ήττα τις υποχρεώσεις της, στην πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων, η Μουγκουρούθα πέτυχε 4 σερί νίκες και έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου στη Γουαδαλαχάρα.

"Νιώθω πολύ χαρούμενη γιατί στην αρχή του τουρνουά δυσκολεύτηκα αλλά μετά κατάφερε να το διαχειριστώ καλά. Σημαίνει πολλά για μένα να κατακτήσω ένα τόσο μεγάλο τουρνουά, στη Λατινική Αμερική, εδώ στο Μεξικό. Είναι ότι καλύτερο" είπε η Μουγκουρούθα.

WTA FINALS SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW

Πηγή: Tennis24

TAGS WTA FINALS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ