ROLAND GARROS

Σβιόντεκ: Η κάτοχος του τίτλου στο δρόμο της Σάκκαρη

Η Ίγκα Σβιόντεκ στο Ρολάντ Γκαρός
Η Ίγκα Σβιόντεκ στο Ρολάντ Γκαρός 2021 THIBAULT CAMUS/ASSOCIATED PRESS

Την κάτοχο του τίτλου Ίγκα Σβιόντεκ, αντιμετωπίζει σήμερα (14:00, Eurosport 1, ERT 3) η Μαρία Σάκκαρη σε ένα ματς που θέλει πολλή προσοχή από την Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

Η περσινή πρωταθλήτρια στο Παρίσι, Ίγκα Σβιόντεκ είναι η επόμενη αντίπαλος για την Μαρία Σάκκαρη (14:00, Eurosport 1, ERT 3), ένα βήμα πριν από τα ημιτελικά του Roland Garros.

Η 20χρονη Πολωνή, ξεπέρασε το βράδυ της Δευτέρας (7/6) τις όποιες δυσκολίες τις προκάλεσε η Ουκρανή (Νο81) του κόσμου, Μάρτ Κόστιουκ, επικρατώντας με 6-3, 6-4 μέσα σε 94 λεπτά, ενώ η Σάκκαρη έκανε... πάρτι απέναντι στην περσινή φιναλίστ και Νο5 του κόσμου, Σοφία Κένιν.

Ένα παιχνίδι που ήταν παράλληλα ότι η Σβιόντεκ έχει τρωτά σημεία τα οποία μπορεί να εκμεταλλευτεί άριστα η Σάκκαρη κάτι που δεν μπορούσε να κάνει η άπειρη από τέτοια ματς και με "άγουρο" ακόμα παιχνίδι, Κόστιουκ.

Οι βαθιές μπάλες, το πολύ καλό (όσο άντεξε) παιχνίδι γραμμών, αλλά και η μαχητικότητα της Ουκρανής "μπλόκαραν" αρκετές φορές την Νο9 του κόσμου, η οποία όμως κατάφερε με την ευχέρεια που έχει να φτάνει σε break να πάρει μια σχετικά εύκολη νίκη.

Αυτή ήταν η 11η σερί νίκη στο Roland Garros, για την Σβιόντεκ, αλλά και η 11η τη φετινή χωμάτινη σεζόν (23-5 σύνολο) σε 12 παιχνίδια με την τελευταία (και μοναδική) ήττα της Πολωνής να είναι στη φάση των "16" στην Μαδρίτη και μάλιστα από την Νο1 του κόσμου και μετέπειτα φιναλίστ, Άσλεϊ Μπάρτι.

Έκτοτε και μέχρι τα προημιτελικά του Παρισιού, η κόρη του ολυμπιονίκη κωπηλάτη (1988 Σεούλ), Τόμας Σβιόντεκ, όχι μόνο δεν έχει ηττηθεί, αλλά έχει χάσει μόλις ένα set στον 3ο γύρο της Ρώμης από την Τσέχα Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα.

Και μια που αναφέραμε τα set, αξίζει να σημειωθεί ότι η Σβιόντεκ εκτός από τις 11 σερί νίκες στο Παρίσι, μετράει και 22-0 set!

Προσοχή στο σερβίς

Σβιόντεκ και Σάκκαρη θα αναμετρηθούν για 1η φορά στην καριέρα τους κάτι που αναμένεται πολύ ενδιαφέρον και από τις δύο πλευρές του κορτ. Στο ποια από τις δύο δηλαδή θα καταφέρει να προσαρμοστεί και να "διαβάσει" πιο γρήγορα το παιχνίδι της άλλης.

Η Σβιόντεκ έχει πολύ καλύτερα ποσοστά στους κερδισμένους πόντους στο 2ο σερβίς, το οποίο φτάνει στο 54,8% με την Σάκκαρη να έχει 47%, ενώ είναι πολύ καλή και στις επιστροφές στο 2ο σερβίς έχοντας μέσο όρο τη φετινή σεζόν 58,9%!

Αυτό ίσως είναι κι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την εξέλιξη του προημιτελικού κι αυτό γιατί η Σάκκαρη θα πρέπει να βρει πρώτα σερβίς, καθώς σε διαφορετική περίπτωση η Σβιόντεκ καραδοκεί...

΄Ένα ακόμη στατιστικό στοιχείο το οποίο θα πρέπει να προσεχθεί για το παιχνίδι της Τετάρτης (9/6) είναι η ικανότητα της Σβιόντεκ στο να σβήνει τους μπρέικ πόιντς των αντιπάλων την, 20χρονη να έχει ποσοστό 57,4% την ίδια ώρα που η Σάκκαρη βρίσκεται στο 49,8% σώζοντας περίπου τους 1/2 μπρέικ πόιντς που δέχεται.

Εκεί που η Σάκκαρη έχει το προβάδισμα κι αυτό δείχνει ότι η Ελληνίδα τενίστρια δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα, είναι στις επιστροφές στο 1ο σερβίς εκεί όπου η Σάκκαρη έχει 41,2% ενώ η Σβιόντεκ βρίσκεται στο 37,7%.

Αναμφίβολα η Πολωνή θα αντιμετωπίσει μια από τις πιο επιθετικές τενίστριες στο tour. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η Σάκκαρη έχει σημειώσει σε 4 αγώνες συνολικά 117 winners, με την Σβιόντεκ να έχει 89, ωστόσο από την άλλη η Πολωνή παραμένει πιο σταθερή στις γραμμές έχοντας υποπέσει σε μόλις 70 αβίαστα λάθη, ενώ η Σάκκαρη έχει 115!

Στη μία γωνία έχουμε μια τενίστρια με περισσότερες τεχνικές αρετές, όπως είναι η Σβιόντεκ, ενώ από την άλλη μια παίκτρια που θα παλέψει μέχρι τον τελευταίο πόντο και που θα προσπαθήσει να μην δώσει ούτε έναν εύκολο πόντο στην κάτοχο του τίτλου.

Ωστόσο, πέρα από τα παραπάνω αυτό που αξίζει να αναφερθεί ως ένα σημαντικό στοιχείο, είναι το γεγονός ότι η Μαρία Σάκκαρη κλήθηκε να κάνει μια τεράστια υπέρβαση για να φτάσει ψηλά στο φετινό Roland Garros. Να αποκλείσει τις δύο περσινές φιναλίστ! Με την μία (Κένιν) τα κατάφερε και μάλιστα με εξαιρετικό τρόπο. Με την 2η θα μπορέσει να κάνει μια ακόμη υπέρβαση;

Πηγή: Tennis24

TAGS ROLAND GARROS ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ