INDIAN WELLS

Στο "θρόνο" του Ντουμπάι η Μουγκουρούθα

Η Γκαμπρίνιε Μουγκουρούθα κατά τη διάρκεια του Australian Open
Η Γκαμπρίνιε Μουγκουρούθα κατά τη διάρκεια του Australian Open 2021 AP PHOTO/ANDY BROWNBILL

Μετά από τρία "γεμάτα" χρόνια αποχής από μεγάλους τίτλους, η Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα επέστρεψε στα σπουδαία τρόπαια κατακτώντας το WTA 1000 στο Ντουμπάι.

Κάτι που έψαχνε από το Σινσινάτι το 2017, ολοκλήρωσε η Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα το απόγευμα του Σαββάτου στο Ντουμπάι.

Η κάτοχος 3 Grand Slam τίτλων έμεινε υπερβολικά πολύ καιρό μακριά από τα μεγάλα τρόπαια στο παγκόσμιο τένις (μοναδική εξαίρεση οι τίτλοι ήσσονος σημασίας στο Μοντερέι) αλλά κατάφερε να "σπάσει" αυτή την κατάσταση κατακτώντας το Ντουμπάι μετά από μια τέλεια εβδομάδα στα Η.Α.Ε. κερδίζοντας την εξαιρετική Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα με 7-6(6), 6-3.

Είχε φτάσει στην "πηγή" φέτος άλλες δύο φορές, την προηγούμενη εβδομάδα στη Ντόχα και στο Yarra Valley Classic της Μελβούρνης, είχε match points στο ΑΟ κόντρα στη μετέπειτα νικήτρια Ναόμι Οσάκα αλλά τελικά κατάφερε στο WTA 1000 του Ντουμπάι να μετουσιώσει σε τρόπαιο τις προσπάθειες της.

Είναι ένας τίτλος-επιβεβαίωση του εξαιρετικού επιπέδου τένις που παρουσιάζει φέτος, είναι η απόδειξη της επιστροφής της στο κορυφαίο επίπεδο ενώ θα πλησιάσει από Δευτέρα ακόμα περισσότερο το Τοπ10 (Νο13) στο οποίο αδιαμφισβήτητα ανήκει.

Πάντως, τα εύσημα αξίζουν να πάνε και στην εκπληκτική, αυτή τη εβδομάδα, Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα, που δίχως να την πιστεύει κανείς, ξεκίνησε εντυπωσιακά το τουρνουά αποκλείοντας τη Μαρία Σάκκαρη και ήταν κάτι παραπάνω από ανταγωνιστική κόντρα στη Μουγκουρούθα.

Έσωσε τρία set points της Ισπανίδας στο 6-5 του πρώτου σετ και είχε μια ανεπανάληπτη set point ευκαιρία στο tie break που όμως πέρασε ανεκμετάλλευτη και της στοίχισε εν πολλοίς το ματς.

Η Μουγκουρούθα είχε ξεκάθαρα το πάνω χέρι αγωνιστικά και πνευματικά στο δεύτερο σετ επικρατώντας της αντιπάλου της που θα ανέβει για πρώτη φορά στο Τοπ40 του κόσμου (Νο37) ανεβαίνοντας 22 θέσεις με την τρομερή της πορεία στα Εμιράτα!

DUBAI TENNIS CHAMPIONSHIPS DRAW | DOUBLES | OOP (+2h)

Πηγή: Tennis24

TAGS INDIAN WELLS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ