WTA

Σινσινάτι: Η Άσλεϊ Μπάρτι κατέκτησε τον πέμπτο τίτλο της μέσα στο 2021

Η Άσλεϊ Μπάρτι με το τρόπαιο του Σινσινάτι Open
Η Άσλεϊ Μπάρτι με το τρόπαιο του Σινσινάτι Open © 2021 DARRON CUMMINGS / AP IMAGES

Τον 13ο WTA τίτλο της καριέρας της κατέκτησε το βράδυ της Κυριακής η Νο1 τενίστρια του κόσμου, Άσλεϊ Μπάρτι, κερδίζοντας στον μεγάλο τελικό του Western & Southern Open την έκπληξη της διοργάνωσης, Τζιλ Τάχιμαν.

Η 25χρονη Αυστραλή τενίστρια, Άσλεϊ Μπάρτι έχασε μόλις τέσσερα games από τη Νο76 τενίστρια της παγκόσμιας κατάταξης και μετά από 71 λεπτά αγώνα, στέφθηκε πρωταθλήτρια με 6-3, 6-1 στο Σινσινάτι.

Αυτός είναι ο 5ος τίτλος μέσα στο 2021 για τη Μπάρτι, η οποία μετράει πλέον 12 συνεχόμενες νίκες στο Tour, από την έναρξη του Wimbledon κι έπειτα.

Μαγική εβδομάδα στις ΗΠΑ για τη Νο1 τενίστρια στον πλανήτη, μιας και έφτασε στο τρόπαιο του Σινσινάτι χωρίς να χάσει καν set!

Κατά σειρά, κέρδισε τις: Γουότσον, Αζαρένκα, Κρεϊτσίκοβα, Κέρμπερ και Τάιχμαν. Μάλιστα, έχανε κατά μέσο όρο... 5,8 games ανά αγώνα. Φοβερά πράγματα από την Αυστραλή, που πηγαίνει ως το απόλυτο φαβορί στη Νέα Υόρκη ενόψει US Open.

Στον τελικό, παρά τις φιλότιμες προσπάθειές της, η Τζιλ Τάιχμαν δεν μπόρεσε να θορυβήσει ιδιαίτερα την αντίπαλό της, μετά τα μέσα του εναρκτήριου set. Η Ελβετή πήγε το 1ο set μέχρι το 3-3 και από εκεί και έπειτα, υποτάχθηκε στη Μπάρτι.

Η Αυστραλή κέρδισε τα εννιά από τα επόμενα δέκα games του τελικού, φτάνοντας στην άνετη επικράτηση.

Πάντως, με την εξαιρετική πορεία της στο Σινσινάτι, η Τάιχμαν θα δει τον εαυτό της, την επόμενη εβδομάδα, να αναρριχάται από το Νο76 της παγκόσμιας κατάταξης στο Νο45.

Πηγή: Tennis24.gr

TAGS WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ