ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ

Σάκκαρη - Ζανέβσκα 2-1: Η Μαρία νίκησε ξανά με ανατροπή και πέρασε στα ημιτελικά του Parma Open

Η Μαρία Σάκκαρη
Η Μαρία Σάκκαρη © 2022 KIRSTY WIGGLESWORTH/AP IMAGES

Η Μαρία Σάκκαρη πέτυχε τρίτη νίκη με ανατροπή στο Parma Open και προκρίθηκε στους "4" επικρατώντας της Ουκρανοβελγίδας Μαρίνα Ζανέβσκα 2-1 (2-6, 6-4, 6-4) και θα αναμετρηθεί με την Ντάνκα Κόβινιτς.

Η Μαρία Σάκκαρη προκρίθηκε στα ημιτελικά του χωμάτινου τουρνουά της Πάρμα ξανά με ανατροπή, επικρατώντας της Ουκρανοβελγίδας Μαρίνα Ζανέβσκα (Νο.83 της παγκόσμιας κατάταξης) 2-1 σετ (2-6, 6-4, 6-4). Στους "4" θα αντιμετωπίσει τη Μαυροβούνια Ντάνκα Κόβινιτς (Νο.78 της παγκόσμιας κατάταξης).

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι από την αρχή του ματς, καθώς η Ζανέβσκα εξ αρχής μπήκε φουριόζα στο παιχνίδι. Η Βελγίδα έσπασε το σερβίς της Σάκκαρη σε δύο περιπτώσεις και κατέκτησε εύκολα το πρώτο σετ.

Στο δεύτερο σετ η Μαρία αντέδρασε και έδειξε ότι μπορεί να πετύχει την ανατροπή. Αφού οι τενίστριες κράτησαν το σερβίς τους στα τέσσερα πρώτα game, η Σάκκαρη έσπασε δύο φορές το σερβίς της Ζανέβσκα και πήρε ισχυρό προβάδισμα για την κατάκτηση του σετ (5-2).

Η Ζανέβσκα μείωσε σε 5-3 και έκανε ένα ακόμα break στο σερβίς της Σάκκαρη, όχι όμως και το δέκατο game. Η Σάκκαρη πήρε με 40-30 το δέκατο game και κατέκτησε το σετ.

Το τρίτο σετ ήταν το πιο αμφίρροπο όλων. Η Ζανέβσκα έκανε break στο τρίτο game (2-1) και η Σάκκαρη απάντησε με εντυπωσιακό τρόπο στο έκτο σετ.

Η Ζανέβσκα σέρβιρε και πήρε προβάδισμα 40-0, όμως η Μαρία με πέντε διαδοχικούς πόντους έκανε την ανατροπή. Η Σάκκαρη έκανε ένα ακόμα break στο ένατο game (5-4), στο οποίο η Ζανέβσκα έκανε τρία double faults. Στο δέκατο game το οποίο ήταν και το μεγαλύτερης διάρκειας του ματς, η Σάκκαρη έχασε τρία match point, έσβησε ένα break point, αλλά στο τέταρτο match point κατάφερε να πάρει το ματς.

TAGS ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ