ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ

Σάκκαρη: Υποχώρησε μία θέση, στο Νο4 της WTA Ranking

Η Μαρία Σάκκαρη στο Wimbledon
Η Μαρία Σάκκαρη στο Wimbledon © 2022 KIRSTY WIGGLESWORTH / AP IMAGES

Η Μαρία Σάκκαρη υποχώρησε στο Νο4 του κόσμου, ενώ 52 θέσεις κέρδισε Σαπφώ Σακελλαρίδη, ανεβαίνοντας στο Νο337 του κόσμου. Αναλυτικά η παγκόσμια κατάταξη της WTA μέχρι τη Δευτέρα (8/8).

Δύο ήταν οι αλλαγές αυτή την εβδομάδα στο Top-10 της WTA. Η πρώτη αφορά τη Μαρία Σάκκαρη, η οποία υποχώρησε στο Νο4 του κόσμου, μετά από τον πρόωρο αποκλεισμό της στο Σαν Χοσέ, αλλά και την είσοδο της Πάολα Μπαντόσα στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Σάκκαρη και Μπαντόσα πάντως έχουν ακριβώς τους ίδιους βαθμούς (4.190), ωστόσο η Ισπανίδα βρίσκεται από πάνω λόγω καλύτερης συγκομιδής βαθμών στα Grand Slams, το οποίο είναι ένα από τα κριτήρια σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Η δεύτερη αλλαγή έχει να κάνει με την Ντάρια Κασάκτινα, η οποία μετά από την κατάκτηση του τίτλου στην Καλιφόρνια, κέρδισε τρεις θέσεις και πλέον βρίσκεται στο Νο9 του κόσμου γεγονός που αποτελεί το καλύτερο πλασάρισμα στην καριέρα της.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τελευταία φορά που είδαμε τη Ρωσίδα στο Top-10 ήταν τον Ιανουάριο του 2019 και πλέον η 25χρονη, η οποία φέτος κάνει μια εξαιρετική χρονιά, επιστρέφει δίκαια και άξια στην πρώτη 10άδα του κόσμου.

Στο Νο1 παραμένει ακλόνητη η Πολωνή Ίγκα Σφιόντεκ με τη διαφορά από τις υπόλοιπες παίκτριες να είναι πλέον χαώδης, ενώ ενδέχεται να μεγαλώσει κι άλλο καθώς ακολουθεί το 1000άρι του Τορόντο με τη Σφιόντεκ να είναι και πάλι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση αν και το μονοπάτι της έχει πολλές παγίδες.

Στο Νο2 βρίσκεται η ντεφορμέ Ανέτ Κόνταβεϊτ, ενώ κάτω από Μπαντόσα και Σάκκαρη παραμένει η Τυνήσια Ονς Ζαμπέρ. Ακολουθούν οι Αρίνα Σαμπαλένκα, Τζέσικα Πεγκούλα και Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα, ενώ κάτω από την Κασάκτινα παραμένει η Έμμα Ραντουκάνου.

Από εκεί και πέρα αξιοσημείωτη άνοδος ήταν αυτή της Αμερικανίδας και φιναλίστ του Σαν Χοσέ, Σέλμπι Ρότζερς, η οποία με την πορεία που έκανε στο 500άρι τουρνουά της Καλιφόρνια, κατάφερε να μπει στο Το-30 για πρώτη φορά στην καριέρας της κερδίζοντας 15 θέσεις.

Ασταμάτητη η Σακελλαρίδη

Η Σαπφώ Σακελλαρίδη συνεχίζει να σημειώνει το ένα career-high μετά το άλλο με την 19χρονη Ελληνίδα τενίστρια να κερδίζει αυτή την εβδομάδα 52 θέσεις ανεβαίνοντας στο Νο337 του κόσμου.

Τα καλά νέα δεν σταματούν εδώ, όσον αφορά την κατάταξη των υπολοίπων Ελληνίδων τενιστριών, καθώς και η Μάρθα Ματούλα κέρδισε 34 θέσεις και πλέον βρίσκεται στο Νο619 του κόσμου, ενώ career-high έκανε και η Μιχαέλα Λάκη φτάνοντας στο Νο757 κερδίζοντας 44 θέσεις.

Κερδισμένη αυτή την εβδομάδα και η Ελένη Χριστοφή που ανέβηκε 5 θέσεις φτάνοντας στο Νο825, ενώ και η Δήμητρα Παύλου ανέβηκε δύο θέσεις για να πλασαριστεί στο Νο947.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA (μέχρι 08/08/22)

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA μέχρι τις 08/08/22
Η παγκόσμια κατάταξη της WTA μέχρι τις 08/08/22

Πηγή: Tennis24

TAGS ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ