ATP FINALS

Σάκκαρη - Τσιτσιπάς: Η ιστορική Δευτέρα του ελληνικού τένις

Σάκκαρη - Τσιτσιπάς: Η ιστορική Δευτέρα του ελληνικού τένις
Η Μαρία Σάκκαρη στην αγκαλιά του Στέφανου Τσιτσιπά @ 2021 TREVOR COLLENS / ASSOCIATED PRESS

Από τη Δευτέρα (27/9) το ελληνικό τένις θα έχει και με τη βούλα για πρώτη φορά στην ιστορία του τόσο την Μαρία Σάκκαρη όσο και τον Στέφανο Τσιτσιπά μέσα στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης.

Αν έλεγες σε κάποιον πριν από λίγα χρόνια ότι θα ξημέρωνε η ημέρα που το ελληνικό τένις θα είχε όχι έναν αλλά δύο αθλητές μέσα στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης το πιθανότερο ήταν πως θα γελούσε.

Κι όμως αυτή η ημέρα έχει ξημερώσει. Η Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου του 2021 θα μείνει για πάντα στην ιστορία του ελληνικού τένις αφού τόσο η Μαρία Σάκκαρη όσο και ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκονται πια στην πρώτη δεκάδα.

Κι αν για τον δεύτερο δεν υπήρξε δράση οπότε και θα παραμείνει στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης των ανδρών, η Μαρία Σάκκαρη κατάφερε με την εξαιρετική παρουσία της στην Οστράβα να σφραγίσει την παρουσία της για πρώτη φορά στην καριέρα της στο Νο 10.

Η 26χρονη τενίστρια μπορεί να έχασε στον τελικό από την Ανέτ Κονταβέιτ, ωστόσο επιβεβαίωσε για μία ακόμα φορά μέσα στη σεζόν ότι βρίσκεται σε σταθερά ανοδική πορεία.

Μέσα στην πεντάδα των βαθμών μέσα στη σεζόν

Η εντυπωσιακή σεζόν που πραγματοποιούν αμφότεροι επιβεβαιώνεται από την... κούρσα της ATP και της WTA. Δηλαδή, τiς ειδικές βαθμολογίες στις οποίες μετρούν μόνο οι βαθμοί που έχουν κατακτήσει οι τενίστες μέσα στο συγκεκριμένο ημερολογιακό έτος.

Που βρίσκονται σε αυτές τις κατατάξεις ο Τσιτσιπάς και η Σάκκαρη; Ο 23χρονος τενίστας είναι τρίτος με 5470 βαθμούς πίσω μόνο από τους Τζόκοβιτς και Μεντβέντεβ, ενώ η 26χρονη είναι 5η με 3147 βαθμούς!

Αμφότεροι αναμένεται να βρεθούν στους τελικούς της ATP και της WTA αντίστοιχα κάτι που φυσικά δεν έχει συμβεί ξανά.

TAGS ATP FINALS WTA FINALS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ ATP WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ