ROLAND GARROS

Σάκκαρη - Σβιόντεκ 2-0: Η Μαρία της Ελλάδας εκθρόνισε τη βασίλισσα και πέρασε στα ημιτελικά του Roland Garros

Η Μαρία Σάκκαρη στο Ρολάν Γκαρός κόντρα στην Ίγκα Σβιάτεκ
Η Μαρία Σάκκαρη στο Ρολάν Γκαρός ©2021 THIBAULT CAMUS/ASSOCIATED PRESS

Με φανταστική εμφάνιση, η Μαρία Σάκκαρη επικράτησε 2-0 σετ (6-4, 6-4) της Πολωνής Ίγκα Σβιόντεκ, που κατείχε τον τίτλο, και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του Roland Garros, συμπληρώνοντας άψογα τη μεγάλη επιτυχία του Στέφανου Τσιτσιπά. Αντίπαλός της η Τσέχα Κρεϊτσίκοβα, την Πέμπτη.

Η παραμυθένια πορεία της Μαρίας Σάκκαρη στο Roland Garros συνεχίζεται. Η 25χρονη Ελληνίδα επικράτησε 2-0 σετ της Ίγκα Σβιόντεκ που κατέκτησε πέρυσι τον τίτλο και πήρε το εισιτήριο για την τετράδα του γαλλικού όπεν στο Παρίσι. Το τελευταίο εμπόδιο πριν από τον τελικό είναι την Πέμπτη το απόγευμα η Τσέχα Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα που είχε προκριθεί νωρίτερα έναντι της Αμερικανίδας Γκάουφ.

Η εξέλιξη του αγώνα

Το πρώτο σετ δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την Μαρία Σάκκαρη. Η Ίγκα Σβιόντεκ έκανε γρήγορα το break για να προηγηθεί με 2-0, αλλά η αντίδραση της Ελληνίδα πρωταθλήτριας ήταν άμεση.

Η Σάκκαρη πήρε πίσω το break για να κάνει το 2-2. Στη συνέχεια οι δύο αθλήτριες κράτησαν με δυσκολία το σερβίς τους ώσπου φτάσαμε στο ένατο game. Εκεί η Σάκκαρη έκανε το δεύτερο break της στο σετ για να προηγηθεί με 5-4. Στη συνέχεια η Σβιόντεκ πίεσε για να πάρει πίσω το break, αλλά η Σακ δεν είχε όρεξη για παιχνίδια. Βγάζοντας τρομερές άμυνες και με το bakchand της να δίνει τη λύση η Σάκκαρη έκλεισε το πρώτο σετ με 6-4.

Το δεύτερο σετ άρχισε αντιστρόφως ανάλογα με το πρώτο. Εκείνη που έκανε πρώτη το break ήταν η Μαρία Σάκκαρη, αφού στο εναρκτήριο game έσπασε το σερβίς της αντιπάλου της και απέκτησε το αβαντάζ για τη συνέχεια. Αν και η Σβιόντεκ ζήτησε ιατρικό τάιμ άουτ για να περιποιηθεί το πόδι της, η μάχη ήταν σκληρή ως το τέλος. Η Σάκκαρη είχε ήδη κάνει το 2-0 κι έκτοτε φρόντισε να προστατεύσει το σερβίς της. Πήγε στο 3-1, στο 4-2 και στο 5-3, φτάνοντας να σερβίρε μ' ένα γκέιμ διαφορά για τη μεγάλη νίκη.

Οι τρεις διαδοχικοί κερδισμένοι πόντοι και 40-0 δεν άφηναν περιθώριο αμφισβήτησης για το ποια θα είναι η τελική νικήτρια, όσο κι αν πάλεψε η Σβιόντεκ. Με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, βρήκε το χτύπημα που της έλειπε για ν' αναγκάσει την αντίπαλό της σε λανθασμένη απάντηση και προκρίθηκε στα ημιτελικά για πρώτη φορά στην καριέρα της.

Με τον Στέφανο Τσιτσιπά ήδη στα ημιτελικά του μονού των ανδρών, πρόκειται αναμφίβολα για τη μεγαλύτερη συνδυαστική επιτυχία του ελληνικού τένις. Απομένει πια τουλάχιστον ένας εκ των δύο να φτάσει ως το φινάλε του προορισμού, διεκδικώντας το βαρύτιμο τρόπαιο.

Ο αγώνας με την Κρεϊτσίκοβα είναι προγραμματισμένος για την Πέμπτη το απόγευμα, όχι πριν από τις 17:00.


TAGS ROLAND GARROS ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ