ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ

Σάκκαρη - Πέτκοβιτς 2-0: Πειστική πρεμιέρα και πρόκριση για τη Μαρία

Η Μαρία Σάκκαρη πανηγυρίζει πόντο της κόντρα στη Ναόμι Οσάκα για τα προημιτελικά του Μαϊάμι OPEN
Η Μαρία Σάκκαρη πανηγυρίζει πόντο της κόντρα στη Ναόμι Οσάκα για τα προημιτελικά του Μαϊάμι OPEN 2021 LYNNE SLADKY / ASSOCIATED PRESS

Η Μαρία Σάκκαρη συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στο Μαϊάμι και με πειστική εμφάνιση προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Porsche Tennis Grand Prix επικρατώντας με 2-0 σετ (6-2,6-2) της Άντρεα Πέτκοβιτς.

Ιδανικό ντεμπούτο στο Grand Prix Porsche Open πραγματοποίησε η Μαρία Σάκκαρη η οποία κέρδισε άνετα την Άντρεα Πέτκοβιτς με 2-0 σετ (6-2,6-2).

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια παρουσιάστηκε ανταγωνιστική κόντρα στην πολύπειρη αντίπαλό της, πήρε τα ηνία του αγώνα από τα πρώτα games παρά το γεγονός πως η Πέτκοβιτς έδειξε διαθέσεις να ρισκάρει.

Η Μαρία από ένα σημείο και έπειτα δεν συνάντησε ιδιαίτερη αντίσταση, βρήκε τον τρόπο να ξεκλειδώσει τις αδυναμίες της αντιπάλου της, ανέβαινε όποτε χρειάστηκε στο midcourt, ενώ με σύμμαχο τα δυνατά χτυπήματά της έβαλε στη γωνία την Πέτκοβιτς που έδειχνε να δυσκολεύεται με το backhand.

Μόλις 67 λεπτά χρειάστηκε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια για να κάμψει την αντίσταση της έμπειρης Γερμανίδας σε ένα ματς που κυριάρχησε από την αρχή μέχρι το τέλος με μοναδικό "μελανό" σημείο τα δύο μπρέικς που υπέστη στο πρώτο σετ.

Ήταν όμως ασύλληπτη στις επιστροφές της σπάζοντας 4 φορές το σερβίς της Πέτκοβιτς στο πρώτο σετ και άλλες δύο στο δεύτερο με φοβερές επιθέσεις από τη θέση της επιστροφής.

Το Νο19 της παγκόσμιας κατάταξης θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση τη νικήτρια του ζευγαριού Μπρέιντι - Κβίτοβα.

Αυτή ήταν η τέταρτη συνάντηση μεταξύ των δυο τους. Μπορεί η Πέτκοβιτς να βρίσκεται πλέον στο Νο103 της παγκόσμιας κατάταξης, ωστόσο δεν παύει να είναι μια αθλήτρια που έχει ως career high το Νο9 της παγκόσμιας κατάταξης. Δεδομένα η νίκη αυτή δίνει ηθικό στη Μαρία για τον επόμενο γύρο του χωμάτινου τουρνουά της Στουτγάρδης.

Η παράδοση πλέον κόντρα στην Πέτκοβιτς έγινε 3-1 υπέρ της Σάκκαρη με όλες τις αναμετρήσεις να έχουν διεξαχθεί στο χώμα. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια απέδειξε με αυτή την εμφάνιση πως το χώμα μπορεί να γίνει το δυνατό της στοιχείο, εκεί που αποδεδειγμένα είναι εξαιρετική.

Photo credits: 2021 Lynne Sladky / Associated Press

TAGS ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ