ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ

Σάκκαρη - Οσταπένκο 2-0: Την τσάντισε και το πλήρωσε

Η Μαρία Σάκκαρη
Η Μαρία Σάκκαρη © 2021 JOHN MINCHILLO/AP IMAGES

Η Μαρία Σάκκαρη κέρδισε 2-0 σετ (6-4, 6-2) τη Γέλενα Οσταπένκο η οποία τσάντισε την ελληνίδα τενίστρια με το σκορ στο 4-3 του πρώτου γκέιμ καθώς την έβρισε και από εκείνο το σημείο και μετά η Σάκκαρη δεν άφησε κανένα περιθώριο στην αντίπαλο της.

Την πρόκριση στα προημιτελικά του Ostrava Open πήρε η Μαρία Σάκκαρη μετά τη νίκη της με 2-0 σετ (6-4, 6-2) επί της Γελένα Οσταπένκο. Στον επόμενο γύρο η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει μια εκ των Τερέζα Μαρτίνκοβα (Τσεχία) και Αναστάζια Παβλιουτσένκοβα (Ρωσία).

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι στο πρώτο σετ και συγκεκριμένα μέχρι το 4-3 όπου η Σάκκαρη έκανε το μπρέικ στην αντίπαλο της η οποία πάνω στα νεύρα της την έβρισε.

Από εκείνο το σημείο και μετά η Μαρία Σάκκαρη δεν άφησε κανένα περιθώριο στην αντίπαλο της, συγκεντρώθηκε ακόμα περισσότερο στο ματς και πήρε εύκολα το δεύτερο σετ με 6-2 και την πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Η εύκολη επικράτηση της Ελληνίδας τενίστρια προήλθε κυρίως από το εκπληκτικό της service το οποίο θύμισε λίγο από, Καρολίνα Πλίσκοβα στο US Open, με την Νο12 του κόσμου να παραχωρεί μόλις…7 πόντους στην Οσταπένκο (7/43), η οποία παράλληλα στάθηκε αδύνατον να αντέξει την αφόρητη πίεση από την Σάκκαρη στο δικό της service.

Ο αγώνας

Η Σάκκαρη ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 87% κερδισμένους πόντους στο 1ο service (20/23), αλλά και…80% στο 2ο (16/20) χωρίς φυσικά να απειληθεί σε κανένα σημείο του αγώνα.

Η Σάκκαρη από τη μία ήταν απόλυτη στο service της από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, ενώ την ίδια ώρα πίεζε συνεχώς τα service της Οσταπένκο.

Η Ελληνίδα τενίστρια “γέμιζε” συνεχώς το service της Οσταπένκο, η οποία άντεξε σε 3 service-games σβήνοντας 2 break-points, δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο και στο 4ο όμως με την Σάκκαρη να φτάνει σε break (4-3).

Η 26χρονη πανηγύρισε το break με την Λετονή να την αποκαλεί…“F*****g B***h” κάτι που είδε η Σάκκαρη, αλλά όχι ο διαιτητής καρέκλας ή η επιδιαιτητής, με το επεισόδιο να λήγει εκεί χωρίς συνέχεια.

Η συνέχεια, αλλά και η… απάντηση της Σάκκαρη δόθηκε αμέσως μετά με την Ελληνίδα τενίστρια να κλείνει το set με 6-4 σε 40 λεπτά.

Το 2ο σκέλος του αγώνα ήταν ένας απλό περίπατος για την Σάκκαρη, η οποία βρήκε break με το “καλημέρα” και συνεχίζοντας στον ίδιο ρυθμό στο δικό της service δεν άφησε κανένα περιθώριο στην Οσταπένκο, η οποία δεν μπορούσε να βρει λύσεις στο service της Σάκκαρη.

Μάλιστα η Νο4 του ταμπλό έφτασε και σε 2ο break λίγο αργότερα και μαζί με τα δύο εύκολα holds έκανε το 4-0 κάνοντας το έργο της ακόμη πιο εύκολο κλείνοντας το παιχνίδι στο δικό της service και εξασφαλίζοντας την πρόκριση για την 8άδα.

TAGS ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ