INDIAN WELLS

Σάκκαρη: Οδηγός για τη νέα χρονιά το 2020

Η Μαρία Σάκκαρη
Η Μαρία Σάκκαρη AP IMAGES

Η Μαρία Σάκκαρη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της για το 2020 και πλέον στοχεύει σε βελτίωση για να έρθουν καλύτερα αποτελέσματα τη νέα σεζόν.

Η Μαρία Σάκκαρη μετά τον αποκλεισμό της από την Αζαρένκα στα ημιτελικά του WTA της Οστράβα, γνωστοποίησε ότι δεν θα λάβει μέρος σε άλλα τουρνουά αυτή τη σεζόν, τονίζοντας την ανάγκη να δουλέψει ακόμα περισσότερο στην off season για να επιστρέψει το ίδιο και ακόμα πιο δυνατή την νέα αγωνιστική χρονιά.

Τελειώνοντας τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις για το 2020, η Μαρία Σάκκαρη, σίγουρα μπορεί να μένει ευχαριστημένη, καθώς μπόρεσε για πρώτη φορά στη καριέρα της αναρριχηθεί στο τοπ-20 της παγκόσμιας κατάταξης και παράλληλα να κάνει κάποιες σπουδαίες νίκες. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, ολοκλήρωσε τη σεζόν με ρεκόρ 20-11 ενώ το χρηματικό έπαθλο, το οποίο κέρδισε τη φετινή χρονιά ήταν $784,535, φτάνοντας συνολικά τα 3.5εκ. δολάρια στην καριέρα της.

Η μεγάλη άνοδος της Ελληνίδας τενίστριας οφείλεται και ως έναν βαθμό στην βελτίωση του παιχνιδιού της, αλλά και στο ότι κατάφερε να αποκτήσει ποικιλία στα χτυπήματα της, κάτι που φανέρωσε ότι έχει τη δυνατότητα να εξελίσσεται παιχνίδι με παιχνίδι.

Δεν μπορούμε να παραλείψουμε εδώ βέβαια και την συνεισφορά του προπονητή της Τομ Χιλ, με τον οποίο διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις και η επικοινωνία τους είναι τέτοια, που της έχουν δώσει το κάτι παραπάνω το τελευταίο χρόνο.

Η Μαρία Σάκκαρη έχει γίνει πολύ πιο επιθετική στο παιχνίδι της, έχει αποκτήσει μεγαλύτερη υπομονή και δεν μπορούμε να παραλείψουμε το γεγονός ότι στο ψυχολογικό κομμάτι έχει λειτουργήσει ευεργετικά ο Βρετανός προπονητής, ο οποίος μπορεί και ηρεμεί την Ελληνίδα παίκτρια ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές, πράγμα που δεν συνέβαινε παλαιότερα.

Μέσα στο 2020, κατάφερε στο πρώτο μεγάλο Grand Slam, στο Αυστραλιανό όπεν, να φτάσει για πρώτη φορά στους «16», ενώ βρέθηκε και μια ανάσα από τη πρόκριση της στον 4ο γύρο στη τελευταία μεγάλη διοργάνωση της σεζόν στο Roland Garros.

Δεν γίνεται φυσικά να περάσει και στα ψιλά γράμματα, το μεγάλο διάστημα το οποίο υπήρξε κενό εξαιτίας της πανδημίας, κάτι που δεν επέτρεψε στην Ελληνίδα τενίστρια να βρει τον ρυθμό που ίσως θα ήθελε και σίγουρα η παρουσία της μπορεί να ήταν ακόμη καλύτερη, ειδικά στο Γαλλικό Όπεν, το οποίο διεξήχθη υπό ειδικές συνθήκες.

Όμως, οι ήττες στις λεπτομέρειες στις αναμετρήσεις αυτές, μπορούν να αποδειχθούν άκρως διδακτικές για το μέλλον.

Ως η νίκη της χρονιάς για τη Μαρία Σάκκαρη, μπορεί να χαρακτηριστεί ο αγώνας κόντρα στη σπουδαία Σερένα Γουίλιαμς για τον 3ο γύρο του Cincinnati Open, όπου επικράτησε στα τρία σετ, ενώ και η τελευταία της νίκη επί του Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης Σβιτολίνα στο τουρνουά της Οστράβα, έδειξε ότι η 25χρονη τενίστρια έχει πλέον τον τρόπο να επιβάλλεται επί αθλητριών που βρίσκονται στη κορυφαία δεκάδα.

Η αυτοπεποίθηση της Ελληνίδας έχει ανέβει σε μεγάλο βαθμό και αυτό φαίνεται όσο περνάει ο καιρός, καθώς βλέπουμε σε κομμάτια που υστερούσε, όπως τα ανεβάσματα στο φιλέ και το backhand, να έχουν βελτιωθεί πολύ.

Αυτή τη στιγμή η 25χρονη τενίστρια, βρίσκεται στο Νο. 22 της παγκόσμιας κατάταξης και με το ξεκίνημα της νέας σεζόν φιλοδοξεί να ανέβει ακόμη περισσότερο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι βάση της εικόνας της και της εξέλιξης που δείχνει ότι έχει, δεν υπάρχει ταβάνι για την Μαρία Σάκκαρη, η οποία ως αντίπαλο μπορεί να βλέπει μόνο τον κακό της εαυτό.

Πηγή: Tennis24

TAGS INDIAN WELLS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ