ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ

Σάκκαρη - Κβίτοβα 1-2: Ήττα μετά από τεράστια μάχη

Η Μαρία Σάκκαρη
Η Μαρία Σάκκαρη AP

Μετά από ένα συγκλονιστικό ματς δυόμιση ωρών, η Μαρία Σάκκαρη ηττήθηκε 2-1 από την υπερασπίστρια της Στουτγκάρδης, Πέτρα Κβίτοβα, αφού πρώτα έδωσε ό,τι είχε και δεν είχε στο κορτ.

Πολύ μεγάλο κρίμα αλλά και ένα μεγάλο μπράβο στη Μαρία Σάκκαρη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια τα έδωσε πραγματικά όλα σε ένα καταπληκτικό, παιχνίδι, μακράν το καλύτερο της μέρας στο Posche Grand Prix Open της Στουτγκάρδης αλλά ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από την υπερασπίστρια του τίτλου (από το 2019) Πέτρα Κβίτοβα με 6-3, 3-6, 6-3.

Φοβερό ματς έδωσαν οι δύο τενίστριες που πάλεψαν με όσα όπλα διέθεταν για τη νίκη προσφέροντας φοβερούς πόντους σε έναν αγώνα με τρομερή εξέλιξη.

Ελάχιστα πράγματα μπορούμε να προσάψουμε στη Μαρία που έχασε τη νίκη στο νήμα του ματς ενώ ανάγκασε την Τσέχα να παίξει καταπληκτικό τένις για να την αποκλείσει.

Η Κβίροβα πήρε με σχετικό έλεγχο το πρώτο σετ πριν πάμε σε ένα rollercoaster δεύτερο σετ που τα είχε όλα. Η Σάκκαρη μπήκε πιο δυνατά προηγούμενη με 3-0 και 4-1 αλλά η Κβίτοβα βρήκε τον τρόπο να σβήσει το break μειώνοντας σε 4-3.

Ακολούθησε ένα απίστευτο game με τη Σάκκαρη να δημιουργεί 8(!) συνολικά break point και ευτυχώς να δικαιώνεται για την επιμονή της κάνοντας το σπάσιμο σερβίς που της έδωσε, δευτερόλεπτα μετά, το σετ.

Η Σάκκαρη ήταν υπό διαρκή πίεση στο σερβίς της από τις αρχές του τρίτου σετ και έμεινε αρχικά πίσω με 1-3 αν και δεν είπε την τελευταία της κουβέντα.

Έφερε το ματς σε ισορροπία και όλα παίχτηκαν στο 4-3 της Κβίτοβα όταν και η Τσέχα έσπασε μετά από πολύ κόπο το σερβίς της Ελληνίδας σε ένα καθοριστικό σημείο του ματς.

Από το ντέρμπι Σβιτολίνα-Κέρμπερ θα βγει η αντίπαλος της Κβίτοβα στον προημιτελικό γύρο.

Πολύ καλό ξεκίνημα στη διοργάνωση πραγματοποίησε η Άσλεϊ Μπάρτι που κέρδισε με 6-0, 7-5 την Λάουρα Ζίγκεμουντ ενώ εξακολουθεί να προβληματίζει η περσινή φιναλίστ του Ρολάν Γκαρός, Σοφία Κένιν που ηττήθηκε από την Ανέτ Κονταβέιτ με 7-5, 6-4.

Πηγή: Tennis24.gr

TAGS ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ