ΤΕΝΙΣ

Σάκκαρη: Κόντρα στη Ρους με φόντο τα προημιτελικά του τουρνουά της Πάρμα

Η Μαρία Σάκκαρη πανηγυρίζει απέναντι στην Σβιάτεκ
Η Μαρία Σάκκαρη πανηγυρίζει απέναντι στην Σβιάτεκ 2021 THIBAULT CAMUS / AP PHOTO

Την Ολλανδή και Νο114 του κόσμου, Αράντσκα Ρους, θα αντιμετωπίσει σήμερα (15:30, Novasports 6 και LIVE στο Matchcenter του SPORT24) η Μαρία Σάκκαρη

Την Ολλανδή και Νο114 του κόσμου, Αράντσκα Ρους, θα αντιμετωπίσει σήμερα (15:30, Novasports 6 και LIVE στο Matchcenter του SPORT24) η Μαρία Σάκκαρη με στόχο την πρόκριση στα προημιτελικά του χωμάτινου τουρνουά στην Πάρμα.

Η αριστερόχειρας Ρους επικράτησε της Πάνα Ουντβάρντι από την Ουγγαρία με 7-5, 6-3 μετά από δύο ώρες αγώνα, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στον 2ο γύρο.

Σάκκαρη και Ρους θα συναντηθούν για 4η φορά με την Ελληνίδα τενίστρια να κυριαρχεί στις μεταξύ τους αναμετρήσεις έχοντας κερδίσει και τα τρία παιχνίδια και μάλιστα χωρίς να χάσει set.

Τελευταία φορά που οι δύο τους συναντήθηκαν ήταν στον 1ο γύρο του Wimbledon το 2021 με τη Σάκκαρη να επικρατεί εύκολα με 6-1, 6-1.

Σε περίπτωση που η Σάκκαρη επιβεβαιώσει τα προγνωστικά απέναντι στην 31χρονη Ρους, στις "8" θα αντιμετωπίσει μια εκ των Γκάλφι - Ζανέφσκα.

Η Μαρία, Νο7 στην WTA Rankings, αγωνίζεται στο χωμάτινο τουρνουά της Πάρμα για να πάρει βαθμούς προκειμένου να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της και στο φετινό τουρνουά WTA Finals.

Αυτή την εβδομάδα βρίσκεται στην 10η θέση της WTA Race με 2.358 βαθμούς, περίπου 300 λιγότερους από την 8η Σιμόνα Χάλεπ η οποία όμως θα απουσιάσει από το υπόλοιπο της χρονιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ