ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ

Σάκκαρη: Στον τελικό του Ostrava Open κόντρα στην Κονταβέιτ μπορεί να ξανατρυπήσει το ταβάνι της

Η Μαρία Σάκκαρη πανηγυρίζει πόντο που σημείωσε κόντρα στην Αντρεέσκου
Η Μαρία Σάκκαρη πανηγυρίζει πόντο που σημείωσε κόντρα στην Αντρεέσκου © 2021 JOHN MINCHILLO / AP IMAGES

Το μεσημέρι της Κυριακής (26/09, 15:30) η Μαρία Σάκκαρη αντιμετωπίζει την Ανέτ Κονταβέιτ στον τελικό του Ostrava Open συνεχίζοντας την ξέφρενη πορεία της στο φετινό tour διεκδικώντας το δεύτερο τίτλο της σε επίπεδο WTA.

Εάν ένας προπονητής θέλει να πείσει τον αθλητή ή την αθλήτριά του για το πόσο μπορεί να βελτιωθεί μέσα από τη σκληρή δουλειά μπορεί δεδομένα να του δείχνει την περίπτωση της Μαρίας Σάκκαρη.

Η 26χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια το μεσημέρι της Κυριακής (26/09, 15:30, COSMOTE SPORT 9 HD, ζωντανά από το SPORT24) θα αγωνιστεί στον τελικό του Ostrava Open με στόχο να κατακτήσει το δεύτερο τίτλο της σε επίπεδο WTA.

Όταν άρχισε το τουρνουά η Μαρία Σάκκαρη βρίσκονταν στο Νο12 της Παγκόσμιας κατάταξης, ενώ η Ανέτ Κονταβέιτ ήταν στο Νο 30. Τώρα, στη χειρότερη για αυτές θα είναι στο Νο10 και το Νο 24 την ερχόμενη Δευτέρα.

Το σερί της Σάκκαρη και οι μεγάλες μάχες τους

Οι δυο τους γνωρίζονται απέξω και ανακατωτά. Ούσες σχεδόν στην ίδια ηλικία, η Σάκκαρη είναι 26 και η Κονταβέιτ 25, έχουν τεθεί πολλές φορές αντιμέτωπες.

Συνολικά, δέκα αναμετρήσεις έχουν διεξαχθεί ανάμεσα σε αυτές τις δύο αθλήτριες με την Ελληνίδα να μετρά έξι νίκες και την Εσθονή τέσσερις. Το εντυπωσιακό είναι πως φέτος θα κοντραριστούν για τέταρτη φορά, ενώ τον Ιανουάριο έδωσαν τη μεγαλύτερη μάχη τους μέχρι σήμερα.

Όλες οι αναμετρήσεις του έχουν ολοκληρωθεί στα δύο σετ με εξαίρεση αυτή του Ιανουαρίου στο Grampians Trophy στον οποίο η Κονταβέιτ επικράτησε 2-6, 6-3, 11-9 μετά από έναν συναρπαστικό σε εξέλιξη αγώνα.

Στις επόμενες δύο αναμετρήσεις τους μέσα στη χρονιά νικήτρια ήταν η Μαρία Σάκκαρη με τελευταία εκείνη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Στους αγώνες τους σε σκληρή επιφάνεια, όπως είναι αυτή του Ostrava Open, η Σάκκαρη έχει τέσσερις νίκες και η αντίπαλός της τρεις.

Έτσι έφτασαν στον τελικό

Πώς έφτασαν οι δύο αθλήτριες μέχρι την 11η μεταξύ τους αναμέτρηση; Αμφότερες έφτασαν μέχρι το τέλος της διαδρομής δίχως να χάσουν κάποιο σετ.

Για να φτάσει στον τελικό η Σάκκαρη επικράτησε στο δεύτερο γύρο της Οσταπένκο με 6-4, 6-2, στον τρίτο νίκησε την Μαρτίντσοβα με 7-5, 6-3, ενώ στον ημιτελικό επιβλήθηκε 6-4, 7-5 της Σφιόντεκ.

Στην αντίπερα όχθη η Εσθονή μπήκε στη μάχη του Ostrava Open από τον πρώτο γύρο. Εκεί απέκλεισε την Τσιρστέα με 6-4, 6-4, ακολούθησε η νίκη της με 6-3, 6-4 κόντρα στην Μπαντόσα. Στη συνέχεια βρήκε απέναντί της δύο πιο δύσκολα εμπόδια. Στα προημιτελικά επικράτησε 6-4, 6-3 της Μπέντσιτς, ενώ στον ημιτελικό επιβλήθηκε 6-0, 6-4 της Πέτρα Κβίτοβα.

Τα δεδομένα για την Παγκόσμια κατάταξη

Από εκεί και πέρα όποια από τις δύο αθλήτριες καταφέρει να πάρει τη νίκη στον τελικό είναι δεδομένο ότι θα κερδίσει και άλλες θέσεις στην Παγκόσμια κατάταξη.

Όπως αναφέραμε και παραπάνω στη χειρότερη για αυτές θα είναι στο Νο10 και το Νο 24 την ερχόμενη Δευτέρα (27/09). Αμφότερες όμως μπορούν να φτάσουν ένα σκαλί παραπάνω.

Η Σάκκαρη εάν κατακτήσει τον δεύτερο τίτλο της καριέρας της σε επίπεδο WTA, μετά από εκείνον Μαρόκο, θα φτάσει στο Νο9 της Παγκόσμιας κατάταξης κάτι που φυσικά αποτελεί ρεκόρ.

Στην αντίπερα όχθη η Κονταβέιτ θα ανέβει στο Νο23 και πλησιάζει προς τη δική της καλύτερη θέση η οποία ήταν η 14η.

Τρυπάει διαρκώς το ταβάνι της

Ό,τι και να γίνει στον τελικό της Οστράβα η Μαρία Σάκκαρη επιβεβαίωσε για ένα ακόμα τουρνουά ότι βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση.

Η ομάδα που έχει δημιουργήσει γύρω της τα τελευταία χρόνια την έχει απογειώσει και με σκληρή δουλειά κατάφερε να γίνει μία αθλήτρια του Top 10.

Η συνεργασία της με τον Τομ Χιλ έχει αποδειχθεί ευεργετική αφού ο τρόπος που διαβάζει εκείνος τα παιχνίδια είναι υποδειγματικός και σε συνδυασμό με το ταλέντο και τη σκληρή δουλειά της Σάκκαρη έχουν αποδώσει καρπούς.

Αν στην εξίσωση βάλουμε τον Γιάννη Στεργίου ο οποίος παίζει καθοριστικό ρόλο στις προπονήσεις και του fitness coach, Γιώργου Παναγιωτόπουλου καταλαβαίνει κανείς εύκολα ότι τίποτα δεν ήρθε τυχαία.

Η Σάκκαρη με την ξέφρενη πορεία της φέτος έχει καταφέρει να βρίσκεται στην 5η θέση της WTA Race, δηλαδή είναι πέμπτη σε συγκομιδή βαθμών μέσα στο 2021 και ετοιμάζεται για την πρώτη της συμμετοχή στους τελικούς της χρονιάς όπου συμμετέχουν οι οκτώ καλύτερες της σεζόν με το τουρνουά να διεξάγεται στη Γουαδαλαχάρα του Μεξικού.

Αν πρέπει να ξεχωρίσουμε κάτι το οποίο έχει κάνει τη διαφορά φέτος αυτό είναι το σερβίς της Μαρίας. Είναι ένατη στους άσους με 203, ενώ στον ειδικό συντελεστεί που προκύπτει από όλες τις παραμέτρους (κερδισμένοι πόντοι, αποτελεσματικότητα, νικηφόρα games στα οποία σέρβιρε) είναι δωδέκατη!

Αυτοί είναι μόνο ορισμένοι αριθμοί που δείχνουν την τεράστια βελτίωσή της στο συγκεκριμένο κομμάτι και σίγουρα μπορεί ακόμα καλύτερα.

TAGS ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ