ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ

Σάκκαρη: Κέρδισε μία θέση στη WTA Race, στα χέρια της η πρόκριση για το WTA Finals

Η Μαρία Σάκκαρη πανηγυρίζει στη διάρκεια του αγώνα με την Τατιάνα Μαρία για το US Open | 29 Αυγούστου 2022
Η Μαρία Σάκκαρη πανηγυρίζει στη διάρκεια του αγώνα με την Τατιάνα Μαρία για το US Open | 29 Αυγούστου 2022 © 2022 AP PHOTO/JOHN MINCHILLO

Η Μαρία Σάκκαρη ανέβηκε στην 9η θέση της WTA Race και πλέον κρατάει στα χέρια της την πρόκριση στο WTA Finals.

Στην τελευταία θέση της λίστας που οδηγεί στο WTA Finals του Φορτ Γουόρθ, ανέβηκε η Μαρία Σάκκαρη μετά την πορεία της έως τον τελικό του Parma Ladies Open την προηγούμενη εβδομάδα.

Η 27χρονη Ελληνίδα θα παλέψει τις επόμενες εβδομάδες για την δεύτερη συνεχόμενη συμμετοχή της στο τουρνουά των “8” κορυφαίων της χρονιάς που φέτος θα διεξαχθεί 31 Οκτωβρίου με 7 Νοεμβρίου στο Τέξας των ΗΠΑ.

Η Σάκκαρη ανέβηκε στην 9η θέση της WTA Race και με δεδομένο ότι η 8η Σιμόνα Χάλεπ θα απουσιάσει από το υπόλοιπο της χρονιάς, λόγω της πρόσφατης επέμβασης στη μύτη, η Μαρία κρατάει στα χέρια της την πρόκριση στο WTA Finals.

Με τους βαθμούς από την Πάρμα, η Σάκκαρη έφτασε τους 2,537 και απέχει 294 πόντους από την 7η θέση και την Ντάρια Κασάτκινα.

Από κάτω της, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έχει τις Βερόνικα Κουντερμέτοβα (2,497), Μπελίντα Μπένσιτς (2,306), Πάολα Μπαντόσα (2,264) και Μάντισον Κις (2,214).

Αυτή την εβδομάδα, η Σάκκαρη αγωνίζεται στο WTA 500 τουρνουά της Οστράβα και έχει bye στον 1ο γύρο, περιμένοντας πιθανότατα στη φάση των “16” την Καρολίνα Πλίσκοβα.

Στην Τσεχία αγωνίζονται και οι Μπένσιτς, Μπαντόσα, Κις ενώ στο πιο αδύναμο 250αρι της Τυνησίας παίζει η Κουντερμέτοβα.

Στη WTA Rankings η Σάκκαρη παρέμεινε στο Νο7 του κόσμου ενώ είχαμε δύο αλλαγές στην πρώτη 10αδα όπου η Κονταβέιτ ανέβηκε στην 3η θέση και η Σαμπαλένκα στην 5η.

Πηγή: Tennis24

TAGS ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ