ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ

Σάκκαρη: Ήττα - αποκλεισμός στον α' γύρο του Dubai Tennis Championships

Η Μαρία Σάκκαρη στη διάρκεια του αγώνα της στο Dubai Tennis Championships
Η Μαρία Σάκκαρη στη διάρκεια του αγώνα της Ⓒ 2021 ANDY BROWNBILL / ASSOCIATED PRESS

Η Μαρία Σάκκαρη ηττήθηκε στον α' γύρο του Dubai Tennis Championships από την Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα με 2-0 σετ (6-2, 7-6) και αποχαιρέτησε τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Δύο ημέρες μετά τον αποκλεισμό της στα προημιτελικά της Ντόχα, η Μαρία Σάκκαρη αποχαιρέτησε πολύ νωρίς το Dubai Tennis Championships, γνωρίζοντας τον δεύτερο αποκλεισμό της φέτος σε εναρκτήριο αγώνα, μετά το Australian Open 2021.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, ηττήθηκε με 6-2, 7-6(4) από την Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα και υπέστη τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα της στo Tour, χάνοντας την ευκαιρία να κερδίσει βαθμούς και να διακριθεί στο σπουδαίο τουρνουά του Ντουμπάι.

Μετά από ένα κακό 1ο σετ, η Μαρία ανέβασε αισθητά την απόδοσή της στο 2ο και πάλεψε σκληρά για την ανατροπή, όμως κάποια λάθη σε κρίσιμες στιγμές της στοίχισαν τη δεύτερη ήττα της από την Τσέχα, μετά από αυτή το 2014 σε τελικό Challenger διοργάνωσης στην Πολωνία.

Η Σάκκαρη, Νο25 της παγκόσμιας κατάταξης και Νο16 του ταμπλό στο WTA 1000 τουρνουά, δεν μπόρεσε να βρει λύσεις στο αδύναμο σερβίς της αντιπάλου της, ειδικά στο εναρκτήριο σετ της αναμέτρησης όπου δέχθηκε δύο breaks στο δικό της σερβίς και βρέθηκε πίσω στο σκορ.

Η Κρεϊτσίκοβα, Νο63 στον κόσμο, ξεκίνησε με break και στο 2ο σετ (1-0) και εκεί που έδειχνε να ελέγχει το ματς, έχοντας και match point στο 5-4, τελικά η Σάκκαρη κατάφερε να πάρει πίσω το break και να ισοφαρίσει σε 5-5.

Οι δύο τενίστριες αντάλλαξαν από ένα ακόμη break στη συνέχεια και έτσι το σετ οδηγήθηκε στο tie break, εκεί όπου η Κρεϊτσίκοβα ήταν πιο σταθερή και αποτελεσματική, τιμωρώντας τη Σάκκαρη για ορισμένα αβίαστα λάθη. Στο 2ο γύρο, η 25χρονη Τσέχα περιμένει τη νικήτρια του αγώνα Οσταπένκο-Τιγκ.

Νωρίτερα, η Κόρι Γκοφ έσωσε 2 match points στην πολύ δύσκολη νίκη με 7-6(3), 2-6, 7-6(8) επί της Εκατερίνα Αλεξάντροβα, εξασφαλίζοντας την παρουσία της στις "32" του θεσμού.

Πηγή: Tennis24

ⓒ 2021 Andy Brownbill / Associated Press

TAGS ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ INDIAN WELLS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ