ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ

Σάκκαρη: "Η μητέρα μου έκανε πλάκα ότι στεναχωρήθηκε που έσπασα το ρεκόρ της"

Η Μαρία Σάκκαρη πανηγυρίζει πόντο της κόντρα στην Κένιν στο Roland Garros.
Η Μαρία Σάκκαρη πανηγυρίζει πόντο της κόντρα στην Κένιν © 2021 THIBAULT CAMUS/ASSOCIATED PRESS

Η Μαρία Σάκκαρη στη συνέντευξη Τύπου μετά την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Roland Garros αναφέρθηκε στην πλάκα της μητέρας της, Αγγελική Κανελλόπουλου, όταν τής έσπασε το ρεκόρ.

Η Μαρία Σάκκαρη επικράτησε 2-0 της Σοφία Κένιν και πήρε την πρόκρισή της για τα προημιτελικά του Roland Garros. Επίτευγμα που δεν κατάφεραν να φτάσουν στις καριέρες τους σε Grand Slam ούτε η Λένα Δανιηλίδου, ούτε η μητέρα της, Αγγελική Κανελλοπούλου, από τις μεγαλύτερες τενίστριες στην ιστορία της Ελλάδας.

Στη συνέντευξη Τύπου η Ελληνίδα τενίστρια αναφέρθηκε στα λόγια της μητέρας της στον προηγούμενο αγώνα, όταν και έσπασε το ρεκόρ της. Η Αγγελική Κανελλοπούλου έχει φτάσει δύο φορές στον 3ο γύρο.

Για το ρεκόρ που έσπασε της μητέρας της: "Ναι, μου έστειλε μήνυμα και έκανε πλάκα. Μου είπε ότι ξέχασε να μου το πει στο προηγούμενο παιχνίδι. Στεναχωρήθηκα που έσπασες το ρεκόρ μου, μου είπε. Προφανώς ήταν σαρκαστικό και έκανε πλάκα. Νομίζω είναι περήφανη για εμένα. Απολαμβάνει να με βλέπει να παίζω τένις".

Στη συνέχεια η Σάκκαρη τόνισε:

Για τη Σβόντιεκ η οποία είναι το φαβορί για να αντιμετωπίσει τη Σάκκαρη: "Για κάποιο λόγο είναι εκείνη που υπερασπίζεται τον τίτλο της. Της αρέσει το κορτ, τις αρέσουν οι συνθήκες, ακόμη κι αν ήταν διαφορετική τον προηγούμενο γύρο. Προπονηθήκαμε πριν απ' το τουρνουά και η Ίγκα είναι ένα λατρευτό κορίτσι. Είναι 20 ετών και έχει κατακτήσει ήδη ένα Slam.

Είτε βέβαια είναι Νο1, είτε Νο50 παίζει για κάποιο λόγο στα προημιτελικά. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, όποιος και αν είναι ο αντίπαλος. Θα απολαύσω το τουρνουά".

Για τον προπονητή της, Τομ Χιλ: "Ο Τομ είναι πάντα στο πλευρό μου και με βοήθησε πολύ. Μπορώ να δω τη διαφορά ανάμεσα σε μένα ως παίκτρια πριν από τον Τομ και τον εαυτό μου μετά τον Τομ. Έχουμε καλή χημεία. Είναι ένας άνθρωπος που με καταλαβαίνει και με στηρίζει σε κάθε απόφασή μου. Είναι φτιαγμένος για να γίνει προπονητής κορυφαίου επιπέδου. Είμαι τυχερός που τον έχω στο πλευρό μου".

Για τη νέα της χαλαρή προσέγγιση στα παιχνίδια: "Οι παίκτες του τένις, επειδή παίζουμε κάθε εβδομάδα, πιθανώς να απογοητευόμαστε. Πολλές φορές είμαι απογοητευμένη και χωρίς υποονή στην καριέρα μου.

Οι άνθρωποι με τους οποίους δουλεύω με έχουν βοηθήσει να απολαύσω το τένις. Δεν θα βασανίζω πλέον τον εαυτό μου, αλλά θα τον επιβραβεύω. Το σκέφτηκα και βρήκα τρόπο πώς να το πετύχω".

Για την πρόκρισή της: "Ήμουν κολλημένη πολλές φορές στον τρίτο γύρο. Νομίζω ήταν ένα εμπόδιο, το οποίο ήθελα να περάσω και να προκριθώ στον τέταρτο γύρο. Ήξερα ότι θα έρθει, δεν ήξερα πότε. Έπαιζα πολύ καλό τένις, ειδικά τη φετινή σεζόν. Δεν βλέπω το λόγο για να μην προχωρήσω".

Για το σερβίς της: "Ναι, νομίζω ότι οι επιλογές που έκανα στο σερβίς είναι οι σωστές. Δούλεψα πολύ στο σερβίς μου. Κάθε μέρα 20 - 30 λεπτά ασχολούμαι με το σερβίς, κάποες φορές περισσότερο. Τώρα εμπιστεύομαι το σερβίς μου. Ξέρω ότι είναι το όπλο μου. Έχω ποικιλία, κάτι που είναι καλό. Είναι ένα μεγάλο αβαντάζ".

TAGS ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ ROLAND GARROS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ