WTA

Σάκκαρη: Ανεβαίνει στο Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης και βλέπει ψηλότερα

Η Μαρία Σάκκαρη πανηγυρίζει στο US Open
Η Μαρία Σάκκαρη πανηγυρίζει στο US Open © 2021 JOHN MINCHILLO/ASSOCIATED PRESS

Η Μαρία Σάκκαρη την ερχόμενη Δευτέρα (18/10) θα βρίσκεται στο Νο7 της Παγκόσμιας κατάταξης και μπορεί να κλείσει τη χρονιά ακόμα πιο ψηλά.

Η τρομερή χρονιά που πραγματοποιεί η Μαρία Σάκκαρη αποτυπώνεται στην Παγκόσμια κατάταξη της WTA. Την ερχόμενη Δευτέρα (18/10) η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα βρεθεί για πρώτη φορά στο Νο7 και μάλιστα μπορεί μέχρι το τέλος της χρονιάς να φτάσει ακόμα πιο ψηλά.

Ας δούμε πρώτα απ' όλα γιατί συμβαίνει αυτό. Η Μαρία Σάκκαρη αποκλείστηκε φέτος στον πρώτο γύρο του Indian Wells κάτι που είχε συμβεί και το 2019 (πέρσι δεν έγινε το τουρνουά), έτσι δεν έχασε κανέναν βαθμό.

Στη βαθμολογία που θα ανακοινωθεί την ερχόμενη Δευτέρα πέρα από εκείνους του Indian Wells του 2019 θα αφαιρεθούν και οι βαθμοί από το Roland Garros του 2020, από το Linz Open και το Tianjin Open του 2019.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό αυτό από μόνο του θα φέρει πολλές ανακατατάξεις στη βαθμολογία και σε συνδυασμό με την ούτως ή άλλως εξαιρετική χρονιά που πραγματοποιεί φέτος η Σάκκαρη θα την οδηγήσει στο Νο7 της Παγκόσμιας κατάταξης.

Στο τέλος της περσινής, ιδιαίτερης, σεζόν η 26χρονη πρωταθλήτρια ήταν στο Νο 22 και φέτος είναι πιθανό να βρεθεί ακόμα πιο ψηλά και από την έβδομη θέση.

Τη Δευτέρα η Σάκκαρη θα έχει 4055 με την έκτη Σβιτολίνα να έχει 4135. Άρα, δεν είναι απίθανο να ανέβει και στο Νο6 της χρονιάς. Ακόμα και εάν αυτό δε συμβεί η χρονιά της είναι απόλυτα επιτυχημένη και το κερασάκι στην τούρτα θα είναι η συμμετοχή της για πρώτη φορά στην καριέρα της στο WTA Finals το οποίο θα διεξαχθεί στην Γουαδαλαχάρα του Μεξικού το διάστημα 10-17 Νοεμβρίου.

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να βρίσκεται μέσα στην πρώτη οκτάδα της ειδικής βαθμολογίας που μέτρα μόνο τους βαθμούς που κατακτήθηκαν στο 2021. Η Σάκκαρη φέτος έχει συγκεντρώσει 3157 βαθμούς και είναι στην έκτη θέση και την ακολουθούν η Μουγκουρούθα με 3151 και η Ζαμπέρ με 3020.

Η μόνη που αυτή τη στιγμή μπορεί να προκαλέσει ανακατατάξεις είναι η Πάουλα Μπαντόσα, η οποία εάν κατακτήσει το Indian Wells θα φτάσει τους 3112 βαθμούς και θα βάλει φωτιά στα τελευταία τουρνουά.

TAGS WTA ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ WTA FINALS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ