ΤΕΝΙΣ

Ρούμπλεφ: "Μια από τις μεγαλύτερες νίκες μου απέναντι στον Ναδάλ"

Ο Ρούμπλεφ ετοιμάζεται να σερβίρει
Ο Ρούμπλεφ ετοιμάζεται να σερβίρει Ⓒ 2021 PETER DEJONG / ASSOCIATED PRESS

Ο Αντρέι Ρούμπλεφ έκανε το τέλειο παιχνίδι απέναντι στον Ραφαέλ Ναδάλ και έφτασε στη νίκη-πρόκριση στα ημιτελικά του Μόντε Κάρλο. Τι δήλωσε μετά τον αγώνα με τον "βασιλιά" του χώματος.

Για να κερδίσεις τον Ράφαελ Ναδάλ στο χώμα, ακόμα και σε μια μέτρια ημέρα για τον Ισπανό, πρέπει να κάνεις το τέλειο παιχνίδι.

Αυτό κατάφερε να κάνει ο Αντρέι Ρούμπλεφ για να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη κόντρα στον Ναδάλ και μάλιστα στην αγαπημένη επιφάνεια του Ράφα.

Ο 23χρονος Ρώσος, πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση και έφτασε στη σπουδαία νίκη με 6-2, 4-6, 6-2 επί του 12 φορές πρωταθλητή στο Monte Carlo Masters, χαρακτηρίζοντας τη νίκη του ως μια από τις καλύτερες στην καριέρα του.

"Ο Ράφα είναι ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών στο χώμα οπότε αυτή ήταν μια από τις κορυφαίες νίκες της καριέρας μου. Σίγουρα δεν έπαιξε το καλύτερό του παιχνίδι. Βρίσκεται μόνιμα σε δύσκολη θέση καθώς όλος ο κόσμος περιμένει να κερδίζει όλα τα ματς. Δεν μπορεί να χάσει στο χώμα γιατί είναι ο καλύτερος. Είναι δύσκολο να παίζεις με αυτό το συναίσθημα.

"Το κάνει αυτό χρόνο με το χρόνο. Είτε κερδίζει όλα τα τουρνουά είτε φτάνει μέχρι το τέλος στα χωμάτινα events. Τόσο εξαιρετικά το διαχειρίζεται. Γι'αυτό είναι ένας από τους Θρύλους του αθλήματος", είπε ο Ρούμπλεφ, μετά την πρόκριση στα ημιτελικά του Μόντε Κάρλο όπου το Σάββατο (16:00GR) θα αντιμετωπίσει τον Κάσπερ Ρουντ.

"Η κατάσταση που βίωσα, ήταν περίεργη. Βρισκόμουν μπροστά με 6-2, 3-1 και είχα ευκαιρίες για προβάδισμα με διπλό break στο 2ο σετ. Αυτό δεν ήταν αληθινό. Ίσως μέσα μου κατάλαβα ότι κάτι πρόκειται να αλλάξει. Δεν μπορούσα να παίζω με αυτόν τον τρόπο σε όλο το ματς. Αν ήταν έτσι σε όλο το ματς, τότε δεν ξέρω, ίσως ο Ράφα είχε την χειρότερη ημέρα της ζωής του", πρόσθεσε.

Πηγή: Tennis24

ⓒ 2021 Peter Dejong / Associated Press

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ