ΤΕΝΙΣ

Ρούμπλεφ: "Για μένα ο Ναδάλ είναι ο κορυφαίος αθλητής στην ιστορία"

Ο Ρούμπλεφ αγκαλιάζει τον Ράφα Ναδάλ σε αγώνα για το US Open
Ο Ρούμπλεφ αγκαλιάζει τον Ράφα Ναδάλ σε αγώνα για το US Open AP PHOTO/ADAM HUNGER

Ο Αντρέι Ρούμπλεφ έπλεξε το εγκώμιο του Ράφα Ναδάλ, χαρακτηρίζοντάς τον ως τον κορυφαίο αθλητή στην ιστορία του τένις, ύστερα από τον τελευταίο θρίαμβο στο Roland Garros επί του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Με το τρόπαιο του St. Petersburg Open ανά χείρας, ο Αντρέι Ρούμπλεφ μίλησε για τελευταία φορά στους δημοσιογράφους που κάλυπταν την indoor διοργάνωση, αναφερόμενος στον Ράφαελ Ναδάλ ο πρόσφατος θρίαμβος του οποίου στο Γαλλικό Όπεν και η σταθερότητά του σε όλα τα επίπεδα τα τελευταία χρόνια, εμπνέεουν πολύ τον 23χρονο Ρώσο.

Μάλιστα, ο Ρούμπλεφ που κατέκτησε τον 4ο τίτλο του στη σεζόν και 6ο συνολικά στην καριέρα του, δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον Ισπανό ως τον κορυφαίο αθλητή όλων των εποχών, ανεξαρτήτου αθλήματος!

"Είναι δύσκολο να κατανοήσεις τι έχει καταφέρει αυτός ο τενίστας. Δεν ξέρω πως καταφέρνει να είναι τόσο δυνατός πνευματικά σε όλη τη ζωή και την καριέρα του. Είναι σχεδόν αδύνατο αυτό που κάνει.

Ο κάθε παίκτης, ακόμα και ο Ρότζερ ή ο Νόβακ, έχουν κάποιες στιγμές στην καριέρα του που είναι λίγο πεσμένοι πνευματικά ή μπορεί να είναι λίγο συναισθηματικά φορτισμένοι κατά τη διάρκεια ενός αγώνα αν συμβεί κάτι και μπορεί να χάσουν. Ο Ράφα είναι ο μοναδικός στην ιστορία που δεν έχει σημασία πως νιώθει, καλά ή άσχημα. Στο τέλος, πάντα βρίσκει τρόπο να κερδίζει", τόνισε χαρακτηριστικά ο Ρούμπλεφ που την Τρίτη (20/10) έχει γενέθλια και γίνεται 23 ετών.

Συνεχίζοντας να πλέκει το εγκώμιο του Ναδάλ, ο ταλαντούχος Ρώσος πρόσθεσε: "Αν δεν κερδίσει ένα ματς, θα γίνει μετά από 3 ώρες σε τρία σετ και αν είναι Grand Slam σε πέντε ώρες στα 5 σετ, κόντρα σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο. Δεν ξέρω πως γίνεται να είναι τόσο δυνατός πνευματικά σε όλη την καριέρα του.

Ακόμα και άλλοι αθλητές, μπορεί να έχουν τις κακές τους μέρες αλλά επειδή ίσως η ομάδα να είναι καλοί, να καταφέρνουν να κερδίζουν. Στο τένις, αν έχεις μια κακή μέρα, είναι πολύ δύσκολο να βρεις τον τρόπο να αγωνιστείς και να κερδίσεις. Ο Ράφα το κάνει σε ολόκληρη την καριέρα του αυτό. Για μένα είναι ο καλύτερος αθλητής, όχι μόνο στο τένις αλλά ο καλύτερος στην ιστορία όλων των αθλημάτων".

Ο Ρούμπλεφ διανύει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του και τη Δευτέρα ανέβηκε στο career high Νο8 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Ρώσος μαζί με τον Τζόκοβιτς, έχουν τους περισσότερους τίτλους μέσα στη χρονιά με 4 τρόπαια.

Στα τελευταία τουρνουά της σεζόν, σε Βιέννη και Παρίσι θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει για πρώτη φορά την παρουσία του στο ATP Finals του Λονδίνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ