WIMBLEDON

Ρότζερς: Η αντίπαλος της Σάκκαρη είναι επιθετική, αλλά και επιρρεπής στο λάθος

Η Σέλμπι Ρότζερς στο Miami Open
Η Σέλμπι Ρότζερς στο Miami Open 2021 MARTA LAVANDIER / AP PHOTO

Η Μαρία Σάκκαρη αντιμετωπίζει την Σέλμπι Ρότζερς στο δεύτερο γύρο του Wimbledon με την Αμερικανίδα να είναι μεν μια επιθετική παίκτρια, αλλά ταυτόχρονα είναι και επιρρεπής στα λάθη.

Η Σέλμπι Ρότζερς είναι η επόμενη αντίπαλος για την Μαρία Σάκκαρη στο πλαίσιο του 2ου γύρου του Wimbledon, με τις δύο τενίστριες να κοντράρονται απόψε (όχι πριν τις 20:00, Novasports 1HD) για πρώτη φορά στην καριέρα τους. Η 28χρονη Αμερικανίδα, Νο43 στον κόσμο, αγωνίζεται για 5η φορά στο Wimbledon, ωστόσο μόλις 2 από αυτές (2017, 2021) έχει καταφέρει να περάσει από τον 1ο γύρο.

Η αλήθεια είναι ότι αρέσκεται στη χωμάτινη επιφάνεια γι αυτό άλλωστε και η καλύτερη πορεία της σε Grand Slam ήταν στο Παρίσι το 2016, όπου έφτασε μέχρι την προημιτελική φάση.

Το θέμα είναι όμως ότι έχει έναν πολύ καλό προπονητή, τον Άγγλο Μάρκ Γκέλαρντ, ο οποίος "ειδικεύεται" (λογικό) στο γρασίδι, με τη μεγαλύτερη επιτυχία του να είναι στο πλευρό της Μπέθανι Μάτεκ-Σαντς όπου έφτασε μαζί της μέχρι τις "16" του Wimbledon. Αυτή ήταν και το καλύτερο πλασάρισμα στην καριέρα της Αμερικανίδας.

Η Ρότζερς ταλαιπωρήθηκε αρκετά θέματα τραυματισμών, στο παρελθόν, με αποκορύφωμα την επέμβαση στο γόνατο που έκανε τον Μάιο του 2018 γεγονός που την άφησε αρκετά πίσω, ωστόσο κατάφερε να ανακάμψει και να βρεθεί στο Νο43 του κόσμου, από τον περασμένο Απρίλιο, η οποία είναι η καλύτερη θέση στην καριέρα της Αμερικανίδας.

Άκρως επιθετική, αλλά με λάθη

Κύριο χαρακτηριστικό της Ρότζερς είναι το επιθετικό παιχνίδι της. Έχει δυνατό κορμό, αλλά κι ένα πολύ δυνατό forehand, το οποίο μπορεί να κάνει τη ζημιά. Φροντίζει να μένει μέσα στα ράλι, τρέχει αρκετά, αλλά δεν μπορεί να αποφύγει τα πολλά αβίαστα.

Κι όταν μάλιστα θα έχει απέναντί της μια παίκτρια (σ.σ. Σάκκαρη), η οποία θα πιέσει από την αρχή της αναμέτρησης, τότε λογικά τα λάθη θα γίνουν πολλά περισσότερα. Κόντρα στη Στόσουρ στην πρεμιέρα της, η Ρότζερς έτρεξε περίπου 4χλμ., ενώ υπέπεσε σε 23 αβίαστα, ενώ είχε και 6 διπλά λάθη.

Αυτό που προβλημάτισε και την ίδια, ήταν η αναποτελεσματικότητα στους break-points τελειώνοντας το παιχνίδι με 7/16! Αντίθετα η ίδια στο service της κατάφερε να σβήσει μόλις τους 3/7...

Γενικά ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο ουσιαστικά η Ρότζερς πρώτα κέρδισε εκμεταλλευόμενη τα αβίαστα λάθη της Στόσουρ (41) και μετά με τη δική της πίεση. Κόντρα όμως στην Σάκκαρη η πίεση θα είναι αρκετά μεγαλύτερη.

Αν κρατήσει τον ίδιο ρυθμό στο service...

Η Σάκκαρη είναι μία από τις δύο (σύνολο 128) που κατάφερε να μη χάσει ούτε πόντο στο 1ο service (15/15). Η άλλη είναι η Τυνήσια Ονς Ζαμπέρ (18/18). Ακόμα όμως και το 2ο λειτούργησε εξαιρετικά απέναντι στην Ρους (76%).

Θα μπορέσει ωστόσο να διατηρήσει αυτή τη σταθερότητα. Σαφώς και η Ρότζερς επιστρέφει καλύτερα από την Ρους, ωστόσο αν η Σάκκαρη καταφέρει να βρει ρυθμό στα δικά της services τότε θα είναι θέμα χρόνου στο να λυγίσει στο δικό της η Ρότζερς.

Ουσιαστικά η Ρότζερς "ταιριάζει" αρκετά στο παιχνίδι της Σάκκαρη. Δεν είναι αμυντική, δεν κλείνεται στη βασική, παρά το μέτριο παιχνίδι της πάνω στο φιλέ, δεν διστάζει να κάνει πολλές προσεγγίσεις.

Αυτό θα απελευθερώσει την Σάκκαρη, που λατρεύει να ανοίγει το παιχνίδι της και να παίζει πάνω στις γραμμές. Αρκεί να μπορέσει να δείξει σταθερότητα και πνευματική συνέπεια για να καταφέρει να περάσει στον 3ο γύρο.

Πηγή: Tennis24

TAGS WIMBLEDON ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ