ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Ρότερνταμ: Πάλεψαν τα αδέρφια Τσιτσιπά, αλλά λύγισαν στα προημιτελικά

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε αναμέτρησή του με τον Ζιλ Σιμόν σε αγώνα για το Australian Open
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε αναμέτρησή του με τον Ζιλ Σιμόν σε αγώνα για το Australian Open Ⓒ 2021 ANDY BROWNBILL/ASSOCIATED PRESS

Τα αδέρφια Τσιτσιπά, Στέφανος και Πέτρος, ηττήθηκαν από τους Ροζέρ-Βασχλά και Κόντινεν με 2-0 σετ (6-2, 7-6(4)) και δεν κατάφεραν να προκριθούν στα ημιτελικά.

Στο κεντρικό court της Ahoy Arena, τα αδέρφια Τσιτσιπά, Στέφανος και Πέτρος, έδωσαν μια ακόμη σπουδαία μάχη, δίχως όμως να τα καταφέρουν αυτή τη φορά.

Κόντρα στους πολύπειρους Εντουάρντ Ροζέρ-Βασλάν και Χένρι Κόντινεν, ηττήθηκαν με 6-2, 7-6(4), σε ένα παιχνίδι που έγινε μεγάλη μάχη κυρίως στο δεύτερο σετ.

Τα αδέρφια Τσιτσιπά δεν μπήκαν πολύ καλά στο παιχνίδι και έχοντας αρκετό άγχος στο ξεκίνημα, δεν κατάφεραν να βρουν ρυθμό και να έχουν την συνεργασία που είχαν στο προηγούμενο ματς κόντρα στους Βλιεγκέν/Ζιλέ.

Τα τρομερά ποσοστά των αντιπάλων τους, στους κερδισμένους πόντους του πρώτου σερβίς τους(11/12, 92%) έδωσε το πλεονέκτημα και το πρώτο σετ στους Ρόζε-Βασλάν/Χένρι Κόντινεν.

Στην αρχή και του δεύτερου σετ τα πράγματα δεν φαίνονται να αλλάζουν με τα αδέρφια Τσιτσιπά, να μην μπορούν να διατηρήσουν ρυθμό και καλά ποσοστά στο πρώτο τους σερβίς, με αποτέλεσμα να δουν τους αντιπάλους τους να προηγούνται με 4-1 στα games, έχοντας κάνει και δύο μπρέικ.

Από εκείνο το σημείο και μετά, είδαμε τελείως διαφορετική εικόνα από τους Στέφανο και Πέτρο, οι οποίοι άρχισαν να παίζουν πιο αποφασιστικά να μην ''χαρίζουν'' εύκολους πόντους στους αντιπάλους τους. Οι πολύ καλές επιστροφές σε συνδυασμό με τα πολύ πιο υψηλά ποσοστά κερδισμένων πόντων στο πρώτο σερβίς(18/25, 72%), έκαναν την ανατροπή στο δεύτερο σετ, το οποίο και οδήγησαν στο tie break.

Εκεί, δυστυχώς οι Ρόζε-Βασλάν/Χένρι Κόντινεν, κατάφεραν να κάνουν δύο mini-break, τα οποία αποδείχθηκαν αρκετά για να θέσουν εκτός συνέχειας τα αδέρφια Τσιτσιπα και να προκριθούν εκείνοι στα ημιτελικά του Ρότερνταμ Όπεν.

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ